Рачуна ли Партизан на Рикарда?!

Спортски, најбољи стрелац тима је потребан црно-белима на почетку нове сезоне, а економски – сви навијају за његову продају.

Фудбал 12.07.2019 | 20:31
Рачуна ли Партизан на Рикарда?!
Телом у Партизану – мислима у арапском свету. Тако, тренутно, изгледа Рикардо Гомеш. Центарфор са Зеленортских Острва само је физички присутан међу црно-белима, у ишчекивању давно најављеног трансфера, а јасно је и њему и челницима и тренерима, напослетку и саиграчима, да тај „статус кво“ никоме не иде у прилог.

Додуше, струка за њега има само речи хвале. Оправдано, јер је 27-годишњи шпиц одрадио све тренинге током припрема на Похорју, после појединих чак тражио додатни рад, не прави проблеме у групи, ниједним гестом није угрозио црно-беле и тај професионални однос се и те како цени, међутим... Исто тако, Рикардо не игра утакмице. Све тестове овог лета је прескочио, под образложењем да не би ризиковао повреду и угрозио трансфер на Блиски исток, од којег би обезбедио себе, а Парном ваљку донео значајна финансијска средства, од драгоцене помоћи у наставку прелазног рока и регулисању дугова играчком кадру.

Главна спортска дилема које се намеће у случају Рикарда Гомеша јесте да ли га тренер Саво Милошевићвиди као опцију за почетак сезоне. Реч је о првом стрелцу тима из минуле сезоне, аутору 26 голова и као што рече недавно Зоран Бамби Тошић „Партизан никог не може да се одрекне тако лако“, што јасно сугерише да би бивши фудбалер Насионала могао да помогне у квалификацијама за Лигу Европе. Зависно како се буде одвијала утакмица са Килмарноком (Шкоти имају предност против велшког Конахс Квеја, 2:1). Додатни разлог за такво мишљење је да је Рикардо другачији тип играча од новајлије Умара Садика. За разлику од Нигеријца, задуженог да напада простор и више ради за екипу, Гомеш је типичан гол-играч. Можда и најбољи од свих које Партизан има на располагању у овом часу, с обзиром да се Огњен Ожеговић тек вратио са позајмице и, како делује, није баш прва опција у противничком казненом простору.

Чак и кад би играо, Рикардо Гомеш баш због тога што са екипом није одиграо ниједну од пет контролних утакмица питање је колико би допринео. Плус, остаје питање његових мотива, међу црно-белима се већ доказао, а Арапи свакодневно машу новцем и тешко је, упркос причама о професионализму, мислити на Килмарнок у околностима кад трансфером може да реши животно питање. Зато би требало разумети и њега ако се не осећа способним да пружи на терену оно што се очекује.

Други део приче тиче се финансија. Досад су се помињале различите цифре за обештећење. Партизан је у почетку тражио 5.000.0000 евра, међутим, нико није понудио такве услове клубу. Било је свакаквих медијских натписа, чак и да је Ал Хилал из Саудијске Арабије нудио 6.000.000 евра, али та информација није била веродостојна. Најдаље се отишло у преговорима са Ал Шаржом из Уједињених Арапских Емирата, помиње се и Ал Аин из исте државе, цифре у распону од 3.000.000 до 4.500.000 евра. Само, да ли та понуда задовољава челнике Партизана?

Има мишљења, чак и у црно-белом табору, да би било корисно што пре продати Рикарда, макар и за мању суму од тражене, јер ионако не игра тест утакмице, а да се новац добије од Арапа одмах уложи у плате бар двојице фудбалера која би правила разлику у офанзивном делу тима и за месец и по дана донела зараду клубу од неколико милиона евра, пласмном у групну фазу Лиге Европе. Овако, одуговлачењем посла јавља се ризик да цена на крају буде нижа од тражене, како се крај летње пијаце буде ближио.

Партизан ће на трансферу Рикарда Гомеша свакако зарадити. Једино се не зна колико. А колико год да буде биће то први пут у каријери нападача да за њега неко плаћа обештећење, јер је досад клубове мењао као слободан играч. Зато је ово и за њега нова ситуација...

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар