Нови Партизанов штопер: Нећу обрукати Будино презиме!

Игор Вујачић прижељкује наставак традиције Црногораца у Хумској.

Фудбал 12.07.2019 | 18:37
Нови Партизанов штопер: Нећу обрукати Будино презиме!
После тачно три деценије још један Вујачић у Партизану. Будимир је 1989, као део тима који је освојио првенство старе Југославије прешао из Војводине на Топчидерско брдо и за четири сезоне оставио изузетан утисак код навијача, а сличном путу нада се и Игор, пре три седмице пристигао из голубовачке Зете.

Исто место у тиму, исто презиме, исто град рођења (Подгорица), па кад је већ толико случајности, надају се Гробари да ће и учинак овоглетошњег новајлије бити налик Будином. Судећи према томе како се уклопио и какве је похвале добио од чланова стручног штаба, можда 24-годишњи репрезентативац Црне Горе стварно израсте у појалање.

„Буду не позањем лично, али су мој отац и стриц у контакту са њим. У овом тренутку не могу да се мерим са таквом величином, оставио је баш дубок траг у Партизану. Засад су само позиција, место рођења и презиме исти, али надам се да нећу обрукати то презиме“, најављује Игор Вујачић.

Пре 30 година Будимир се представио како изузетно користан у дефанзиви, знао је и да погоди гол (чак 27 пута за Партизан), а посебан пик имао је на Црвену звезду. Јасно је Игору шта то значи.

„Знам да се Буда допао навијачима агресивношћу и трком, то га је красило. Поседујем и ја дрскост у игри, тај фудбалски безобразлук, скочност, а надам се да ћу, док носим црно-бели дрес, макар једном бити стрелац у дербију. Довољно ће бити“.

Разлог за оптимизам проналази у чињеници да у последње време Црногорци обавезно успевају у Партизану.

„Александар Шћекић је одмах по доласку из Турске показао какав је играч, Марко Јанковић је догурао до Серије А, Кића Косовић редован на списковима А репрезентације, претходно су се у овом клубу доказали Петар Шкулетић и Стефан Савић... Искрено се надам да ћу наставити њиховим стопама, да ће та црногорска лоза бити продужена у Хумској“.

Минуле четири сезоне Вујачић је носио дрес Зете, играо у – објкетивно – слабијем такмичењу у односу на оно које га чека, али пуца од самопоуздања, убеђен да ће се доказати на новој адреси.

„Из црногорске лиге сам стигао до дреса А репрезентације. Јесте слабија лига од српске, али и код нас се игра фудбал, има добрих играча, дебитовао сам и за
државни тим из тог окружења, а није се на тим утакмицама приметила разлика. Кад је човек спреман и фокусиран, може да одради добар посао. Свако има шансу у Партизану. Настојаћу да радим и спремим се, али не могу да кажем да ћу нон-стоп бити добар или да ћу играти редовно. Ипак сам тек дошао“.

А конкуренција је таква да се не зна ко ће у првих 11.

„Компактни смо у одбрани. Може доста ротација да се изврши, што годи Саву Милошевићу. Рецимо, Страхиња Павловић је стварно моћан, има изванредну леву ногу, беспрекоран је у ваздуху, а поседује и смисао за изградњу акција, што се тражи од штопера. Од нас се не тражи лепота да поделимо завршни пас, али је у свим сегментима одбране одличан. Остојићем сам одушевљен, увек је насмејан, а притом је сјајан играч. Види се да је и Доминик Динга технички добро потокован, скочан је. Видећемо ко ће се наметнути“.

За мење од месец дана у Партизану, Вујачић је стекао симпатије играча, посебно оних старијих, као и чланова стручног штаба.

„Значе ми њихови комплименти, али нећу се зауставити. Мој циљ је да сваког дана радим напорније и тако оправдам очекивања људи из клуба и навијача. Екипа ми се свђа, квалитетни смо, можда нам на неколико позиција недостаје који играч, али то боље знају људи из струке. Засад се виде трка и борба, надам се да ћемо спремни бити за почетак сезоне, па да нападнемо све. Партизан увек мора да гађа највеће циљеве, а то су дупла круна и улазак у групну фазу Лиге Европе, у овом случају. Иако је Црвена звезда двапут узастопни првак, увек морају да се гањају прво место и одбрана трофеја у купу. Искрено се надам да то можемо“.

УЛОГА ТРЕНЕРА ДРАГОЉУБА ЂУРЕТИЋА

Пре Партизана, Игор Вујачић је већ играо за један суперлигашки клуб – Војводину.

„Било је то у тренерском мандату Небојше Вигњевића, одиграо сам две утакмице, против Новог Пазара и крагујевачког Радничког. Касније су тражили да идем на позајмицу, па смо се мимоишли у ставовима. Вратио сам се у Зету, где су ме тренирали Александар Калуђеровић, Дејаном Вукићевић, Младен Ламбулућ, Дејан Рогановић... Но, почеци у млађим категоријама су везани за Драгољуба Ђуретића, који ме је и водио и у првом тиму“, не заборавља учитеље Игор Вујачић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар