Криивчне пријаве следеће седмице

Представници шест синдиката који дјелују у Жељезницама Републике Српске сљедеће седмице ће поднијети кривичне пријаве против више особа које су на руководећим функцијама у овом јавном предузећу, због, како тврде синдикалци, несавјесног пословања које је овом предузећу проузроковало милионске штете.

Република Српска 12.07.2019 | 16:54
Криивчне пријаве следеће седмице
Кривична пријава је припремљена и већ сљедеће седмице ће бити предата тужилаштву, категорични су представници радника Жељезница Републике Српске. У наредним данима ће комплетирати сву документацију, међутим за сада не откривају против кога конкретно од руководећих људи ће пријаве бити поднесене.

У међувремену жељезничари не одустају ни од захтјева за повећање плата, о чему ће се говорити на састанку предсједништва Конфедерације синдиката Републике Српске.

Ресорни министар је раније поручио да ако неко има сазнања о кривичним дјелима, треба да поднесе кривичну пријаву. Каже да свако има право да протестује, међутим како је рекао Неђо Трнинић, неће пристати на уцјене.

Жељезничари су 7. јуна одржали штрајк упозорења на којем је затражено повећање мјесечних зарада, потписивање колективног уговора и правилника о систематизацији.



БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мато

12.07.2019 15:11

Зељка као И висковиц газда додик су рекли даје економија на завидном нивоу дасу зељезнице на завидном нивоу И боље су од федерацији гдје је то

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАКИЈА ЛИЈЕЦИ СВЕ

12.07.2019 16:28

висковицу ти њима ракије Тако их Бурле напи а они сретни на посо

Name

Суки

12.07.2019 15:40

Гдје је то износење прљавог веса сто припријетисе синдикалци има 5 дана.Јесу ли се то опрале у медјувремену

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдикални Дезертери

12.07.2019 17:44

Најгоре од свега је сто це ови магарци покупити све заслуге за најављено повецање плата на ЗРС, иако упорно минирају преговоре, с циљем да се не усвоји нова систематизација, која представља законски основ за повецање плата. Дрзе раднике као таоце и глуме борце за радницка права, зарад остварења лицних интереса. Истовремено, док прави радници, теском муком, конацно остварују позитивне резултате, који имају за резултат повецање обима превоза и успјесну реализацију инфраструктурних пројеката, ови нас константно брукају, глумеци "Седам секретара СКОЈ-а", због цега најављено повецање плата на ЗРС наилази на негативне коментаре у јавности. Науцили три падеза, просирену реценицу и поцели искакати из пастете, а нису видјели ни цекица, ни локомотиве годинама! Позивам да неко конацно објави како изгледа њихов Уговор о раду, који казе да, као професионални синдикалци, нису у обавези изврсавати радне задатке на ЗРС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шофер

13.07.2019 07:11

Никад нецу заборавити како сте били сретни кад вам је баја купио по пиву, те блазене осмјехе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

13.07.2019 08:31

Шест синдикалних организација? Ма шта је то људи ? Синдикате треба укинути, то су лелемуди који примају велику плату а продају муда под бубреге. Миле растјерај ту банду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деутсцхланд

13.07.2019 10:10

Додиг је извор зла,као вирус који је у тијелу,док се вирус не изолује,нема боље

Name

Баја

13.07.2019 10:45

Лапрдају безвезе,ове синдикалце треба у бувару