НБА блокбастер: Вестбрук и Харден заједно у Хјустону!

Поново се састају бивши саиграчи из Оклахоме.  Америка се тресе: ''Одрађен блокбастер трејд'! Расел Вестбрук иде код Џејмса Хардена, а Хјустон у Оклахому шаље Криса Пола, као и два заштићена пика прве рунде драфтова 2024. и 2026, као и двије замјене пикова на драфтовима 2021. и 2025. године.

Кошарка 12.07.2019 | 17:02
НБА блокбастер: Вестбрук и Харден заједно у Хјустону!
Нови кошаркашки блокбастер из НБА лиге! Две велике, огромне звезде, али и два огромна потрошача лопти, Џејмс Харден и Расел Вестбрук, играће од наредне сезоне заједно у Хјустону. Биће то нови спој двојице асова, који су својевремено заједно играли у Оклахоми до 2012. године, када је Харден одлетео међу Ракете.

Оклахома и Хјустон су направили трејд. Веструк је отишао међу Ракете, док је у супротном смеру отишао Крис Пол, као и право на избор пикова у првом кругу драфта 2024. и 2026. године, као и право да замене пикове 2021. и 2025. године.

Својевремено су Вестбрук и Харден били део тима заједно са Кевином Дурентом и Сержом Ибаком и веровало се да је Оклахома направила екипу за доминацију на дуже стазе НБА лигом, али егоизам је разбуцао Тандере, који су само 2012. године дошли до великог финала, у којем су изгубили од Мајамија.

После тога је екипа почела да се распада, да би на крају само Вестбрук остао у Оклахоми. Сада ће покушати поново да направи нешто велико у каријери, јер и њему и Хардену, колике год биле звезде, недостају успеси на клупском нивоу.

"Срећни смо што смо довели Расела Вестбрука. Гледао сам га док је играо у Оклахоми, он је сјајан атлета. У исто време, овај клуб је у последње две сезоне имао рекордан биланс победа, а то не бисмо успели без Криса Пола. Он је феноменалан играч и много ће нам недостајати", рекао је власник Рокетса Тилман Фертита.

Биће интересантно видети како ће њих двојица функционисати заједно, јер је Брадоња из Хјустона просечно убацивао прошле сезоне 36,1 поен по утакмици, док је Вестбрук, који је упорно гањао трипл-даблове, имао пре плеј-офа 22,9 поен, 11,1 скок и 10,7 асистенција по утакмици.

Оклахома је решила да окрене нови лист и да почне да прави тим испочетка.

У Америци су га одмах назвали "блокбастер трејд". Истина је, размјена која је извршена у ноћи између четвртка и петка заиста се ријетко догађа.

Креирали су је Хјустон и Оклахома, а гласи овако:

Расел Вестбрук напушта Тандере и сели се у сусједни Тексас, гдје ће му у Рокетсима нови саиграч бити паклени Џејмс Харден. У другом смјеру кренуо је Крис Пол. Према ријечима Адријана Војнаровског, новинара америчке мреже ЕСПН, Хјустон је Оклахоми препустио и два заштићена пика прве рунде драфтова 2024. и 2026, као и двије замене пикова на драфтовима 2021. и 2025. године.

Мајами је такође био у борби за Вестбрука, али је на релацији два клуба дошло до застоја, јер екипа са Флориде није била расположена да у трансфер укључи младе играче са будућих драфтова.

Вестбрук и Харден су на почетку НБА каријере играли заједно у Оклахоми, али је популарни "Брада" 2012. прешао у Хјустон. Занимљиво да је Вестбрук увијек имао затегнуте односе са Кевином Дурентом за вријеме играња у Тандерима, док је са Харденом сјајно сарађивао.

Амерички новинари присјетили су се изјаве бека Хјустона од прије неколико година.

"Ако бисмо имали прилику да играмо са таквим типом, било би сјајно. Он (Вестбрук) је тип играча који ће проц́и кроз зид за тебе. Свако вече доноси енергију и жели да његов тим побиједи. Буквално ради све за тај циљ. Сви морамо да цијенимо његову страст према игри и љубав коју има. Као што сам рекао, лијепо га је гледати када игра, само због страсти и агресије коју има", навео је Харден.

"Срећни смо што смо довели Расела Вестбрука. Гледао сам га док је играо у Оклахоми, он је сјајан атлета. У исто вријеме, овај клуб је у посљедње двије сезоне имао рекордан биланс побједа, а то не бисмо успјели без Криса Пола. Он је феноменалан играч и много ће нам недостајати", рекао је власник Рокетса Тилман Фертита.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар