ЛЕ - Жижовић: Заслужено, али има простора за напредак!

''Заслужено смо славили, али имамо простора за надоградњу игре. Морамо да будемо максимално обазриви како бисмо прошли у наредну рунду'', рекао је Жижовић послије утакмице.  ''У корист Радника пресудила агресивност!'' Тренер тима из Трнаве разочаран оствареним на Градском стадиону. Прошлосезонски учесник групне фазе другог по јачини европском клупског такмичења близу елиминације већ на старту нове сезоне.

Фудбал 12.07.2019 | 16:05
ЛЕ - Жижовић: Заслужено, али има простора за напредак!
Фудбалери Радника направили су значајан корак ка пласману у друго коло квалификација за игу Европе савладавши вечерас на бањалучком Градском стадиону, у првом мечу прве рунде, екипу Спартака из Трнаве резултатом 2:0.

Бх. представник повео је у 34. минуту сјајним голом Недима Мекића, док је одмах на старту другог дијела предност удвостручио најискуснији првотимац Велибор Ђурић, тако да бијељински премијерлигаш уз два корака испред Словака дочекује реванш утакмицу.

Шеф стручног штаба Радника Младен Жижовић на конференцији за новинаре послије прве Радникове побједе у европским куповима рекао је да је његова екипа добила више него што се надала у најави сусрета.

''Прво бих честитао екипи Спартака на фер и коректној игри. Сматрам да смо добили много више на овој утакмици од онога што смо прижељкивали, а то је да не примимо гол, а уз то смо постигли два. Што се тиче квалитета игре, сматрам да имамо много простора за напредак. Јесмо били бољи у дуел игри и реализацији шанси, али имамо итекако простора да се надограђујемо с обзиром да нисмо баш показали право лице што се тиче игре. Сматрам да смо сасвим заслужено побиједили, да се фудбал игра због голова, а ми смо их постигли. Мислим да екипа Спартака није креирала ниједну прилику испред гола, осим неколико далекометних покушаја'', рекао је стратег Бијељинаца који, разумљиво, позива на опрез након великог успјеха његовог тима.

''Морамо да знамо да смо неискусни у овом такмичењу као екипа. Ми не играмо много у Европи док за Спартак знамо гдје је завршио прошле године. Иако нису у питању исти играчи као тад, ипак екипа из Трнаве има више искуства у оваквим мечевима. Биће нам потребно пуно снаге, среће и сналажљивости да очувамо овај резултат јер нас сигурно у Словачкој очекује паклена атмосфера. Завршено је само једно ''полувријеме'' овог двомеча, а ми смо као народ познати по томе да славимо унапријед, али нас то неће заварати. Морамо да будемо максимално обазриви како бисмо сачували стечено и направили још један искорак што се тиче бх. фудбала. Једно је сигурно – ми смо велики корак направили данашњом историјском побједом'', подвукао је стратег Радника.

Реванш утакмица биће играна за седам дана, на стадиону ''Антон Малатински'' у Трнави, а бољи из овог двомеча ће у другом колу укрстити копља са Локомотивом из Пловдива.

''У корист Радника пресудила агресивност!'' Тренер тима из Трнаве разочаран оствареним на Градском стадиону. Прошлосезонски учесник групне фазе другог по јачини европском клупског такмичења близу елиминације већ на старту нове сезоне.

Спартак из Трнаве дошао је у Бањалуку, на први меч првог кола квалификација за Лигу Европе против Радника, уз жељу да тријумфује, чиме би већ сад направио огроман корак ка наредној рунди. Не само да у томе није успио, већ није постигао ни погодак, а примио је два, те пред реванш на стадиону ''Антон Малатински'' стрепи за пласман у друго коло Лиге Европе.

Елиминација би по тим из Словачке представљала огроман неуспјех знајући да је овај клуб прошле године играо у групној фази овог такмичења.

''Честитао бих, прије свега, екипи Радника на побједи. Мислим да су је више жељели од нас. Не сматрам да нас је Радник надиграо и да је толико заслужено побиједио, већ више сматрам да је из три зреле прилике постигао два гола. Највећа разлика на вечерашњој утакмици јесте да је Радник био много агресивнији од нас, поготово кад је у питању дуел игра, што ми морамо да промијенимо у наредном периоду'', рекао је Португалац на клупи Спартака Рикардо Шеу послије утакмице видно разочаран исходом.

Вјерује, ипак, да још увијек ништа није готово.

''Ово је само прво полувријеме, треба још да се одигра утакмица пред нашом публиком, гдје морамо да будемо много бољи. Морамо да пружимо много више уколико желимо да изборимо наступ у другом колу квалификација''.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар