На тржишту БиХ неисправне лампе

На тржишту БиХ откривена су четири модела кинеских преносних електричних лампи, који представљају опасност од струјног удара и пожара, саопштено је из Агенције за надзор над тржиштем БиХ.

Босна и Херцеговина 12.07.2019 | 11:55
На тржишту БиХ неисправне лампе
Једна је лампа типа ЛМ-602, чија је земља поријекла Кина, али нису познати произвођач и увозник.

Ризичне су и кинеске преносне електричне лампе КИНСАЦХ тип КС 188А и ТX518379, чији је увозник „Фис“ Витез, те лампа Рола ДY15256, увозника Р.ТИМЕ Сарајево. 

Ови производ представљају ризик од пожара и струјног удара јер је  површина попречног пресјека проводника у каблу мања од минимално дозвољене, а производи нису прописно означени и нису усклађени са Наредбом о електричној опреми намијењеној за употребу унутар одређених напонских граница.

– Надлежна инспекција је наредила мјере повлачења са тржишта и уништавања производа, те обавијестила потрошаче о ризицима и начину њиховог поврата. Грађанима који их посједују, препоручује се да их престану користити и да их врате увознику или у трговину гдје су купљени – наводи се у саопштењу.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мика

12.07.2019 09:57

А намијењене су за дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.07.2019 11:00

Зар је могуце да код нас има несто сто не ваља? Требало би се питати ста је то сто ваља, а да није прескупо. Када бисмо водили рацуна о здрављу и уопсте о томе ста користимо па забранили продају истог, насе би продавнице биле полупразне. Али, ми волимо да су пуне јефтине робе па макар касније плацали високу цијену.