Реал распродаје: Шесторица иду за 200.000.000 евра!

Наравно, све како би се прикупиле паре за Пола Погбу!

Фудбал 12.07.2019 | 09:16
Реал распродаје: Шесторица иду за 200.000.000 евра!
Без даље продаје појединих првотимаца Реал Мадрид неће моћи да доведе Пола Погбу или неког сличног њему, објавила је Марка. Краљевски клуб мора да "испегла" финансијске књиге пре него што крене у одлучујућу акцију по главну звезду коју је Зидан наручио, а то је његов земљак из Манчестер Јунатеда.

Након успешно одрађеног првог дела распродаје у којем су седмороица добили ногу у Мадриду - Маркос Љоренте, Тео Ернандез, Раул де Томас, Ковачић, Лука Зидан, Региљон и Едегард (истина последња тројица су отишли на позајмице) у којома је прикупљено 125.000.000 евра и олакшан платни салдо, време је за фазу број два, како би се још мало растеретила каса. 

У тој фази планирано је да још шесторица асова Мадриђана напусте клуб овог лета. Неколицина кандидата за продају се налазе са тимом на припремама у Канади, док неки други, попут Иска или Хамеса нису ни отпутовали преко Атлантика из различитих разлога. Овај први је остао у Мадриду јер му се жена порађа, док је Колумбијац до пре неколико дана играо на Копа Америка, а истовремено преговара и са Наполијем.

ШЕСТОРИЦА ЗА ПРОДАЈУ

План коју су челни људи мадридског великана креирали подразумева да се продајом преосталих играча који су вишак прикупи 200.000.000 евра. То се чини као превелика цифра, али доста зависи од двојице фудбалера - Герета Бејла и Иска Аларкона. Обојица су у позицији да комплетирају велике трансфере. Међутим, ниједан од њих двојице не жели да иде из Мадрида, иако им је и Зизу ставио до знања да ће тешко моћи да буду стартери, а поред њих двојице на трансфер листи су и Хамес, Кејлор Навас, Лукас Васкез и Маријано Дијаз.   

НЕМА ПРОДАЈЕ НЕМА НИ ПОГБЕ

Уколико све продаје буду реализоване довођење Погбе би требало да буде реалност, али цифре које прате тај трансфер изазивају озбиљан опрез у Мадриду. Обештећење од 150.000.000 евра се спомиње као стартна цена, а ту је и плата везисте Манчестер Јунајтеда од 17.000.000 евра по сезони коју треба барем изједначити, ако не и повећати. За све то су потребне паре и то што хитније јер и Зидан зна да Погба напушта Олд Трафорд овог лета. Јавна је тајна да Француз покушава на све начине да издејствује трансфер, наравно кроз споредне канале, а и Реал учествује у томе. Уосталом, већ су из Мадрида послали писмо на Олд Трафорд о интересовању док Погба тренира мирно и прави се да не зна ништа.

ИСКО СЕ ОПИРЕ

Иско Аларкон још није почео са припремама, а управо док куцамо ове редове стиже информација да је по други пут постао отац, па му чеситамо на још једној синчини. За њега постоје клубови који се интересују, али се јошп увек ниједан није јавио са званичном понудом. Ради се о фудбалеру са најбољом репутацијом од поменуте шесторице, али који је платио цех за лоше партије прошле сезоне. Момак из Малаге је уверен да има квалитет за играње у Мадриду, иако управ ане мисли тако. Његова цена је негде око 65.000.000 евра, мање него што ће Реал тражити за Бејла - 80.000.000.

ХАМЕС И НАПОЛИ

Колумбијац и Реал из Мадрида увелико преговарају с Наполијем. Делује да је играч близу договора са Анћелотијевим тимом, али Италијани упорно одлажу испалту обештећења за трансфер од 40.000.000 евра и траже одлагање до следећег лета. Реал је дефинитивно одлучио да прода Родригеза, и питање је дана када ће посао бити озваничен.

КЕЈЛОР И ЛУКАС

Кејлор Навас је био на излазим вратима у мају, и у јуну, али је у јулу дошао на прозивку и отпутовао у Канаду са још тројицом голмана на припреме. Његово искуство и ЦВ омогућили би руководству Реала да тражи одређено обештећење, али је то мотивисало Наваса да уз подршку саиграча остане и бори се за "јединицу". Лукас Васкез је играч којег би се Зидан лако одрекао, за њега већ постоје заинтересовани клубови, а обештећење износи око 40.000.000 евра.

МАРИЈАНО И РИВАЛ ЈОВИЋ

За Маријана Дијаза нема места у Мадриду. Он то зна, али се не мири са тим никако. Долазак Луке Јовићазатворио му је врата клуба па је одлазак логичан след догађаја. Реал очекује да ће добити барем 20.000.000 евра за нападача пореклом са Доминикане.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар