Бајернов списак...

А) Сане, Хадсон Одои, Дембеле, Б) Зијех, Караско, Бергвајн, Олмо, Манџукић, Рока, Бејли! А ту су и две мете за лето 2020. године.

Фудбал 11.07.2019 | 23:30
Бајернов списак...
Бајерн је до сада потрошио 118.000.000 евра на довођење појачања. Трансфери Павара и Ернандеза су уговорени још прошле године, а трансфер од 3.000.000 евра за младог Арпа из Хамбургера још пре годину и кусур дана.

Али ту није крај...

Баварци јуре још појачања. Пре свега на крлиним позицијама где траже замене за Риберија и Робена. Много имена се претходних недеља доводило у везу са Бајерном, а угледни новинар Кристијан Фалкоткрива да у Минхену постоје А и Б листа појачања, односно приоритети и играчи који су нису баш тако неопходни.

Најпознатији новинар за праћање дешавања у Бајерну открива која имена су примарне, а која секундарне мете.

Очекивано, на А листи се налазе крила која би требало да замене Риберија и Робена. Иако је последњих дана постало извесно да ће Калум Хадсон Оодои потписати нови уговор са Челсијем, Баварци се и даље надају његовом трансферу. Салихамиџић наговара младог Енглеза да не ставља параф на нови уговор са Плавцима да пређе у Минхен, а нада се да ће понудом од 30.000.000 евра натерати Челси да га прода јер је играч у последњој години уговора.

Примарна мета је и Лерој Сане. Бајерн је спреман да сруши све рекорде немачког фудбала и да за офанзивца Манчестер Ситија издвоји око 100.000.000 евра. Али за то још нема зелено светло од играча. Чека се одговор Санеа који се двоуми да ли да остане у Ситију или да затражи трансфер. Код Гвардиоле је био у немилости у финишу прошле сезоне и ако тако остане, цена и висина следећег уговора би могли да му падну. Али и трансфер у Бајерн носи са собом и огроман притисак и огроман очекивања. Такође, из неких приватних разлога, Сане има кочницу да се врати у Немачку.

Међутима, Баварци се надају да ће Немац пресећи и затражити трансфер, а онда иду преговори са Ситијем. У идеалном сценарију, дошли би и Сане, и Хадсон Одои. Али то је мало веровано.

Зато Бајерн размишља и о Усману Дембелеу који им је понуђен јер се у Барселони спрема терен за Гризмана и Нејмара. Француз има искуство играња у Бундеслиги, могао би да буде решење на крилној позицији, али је проблем што га Бајерн не вреднује на 100.000.000 евра колико Барса тражи и што је и ПСЖ заинтересован за Француза.

Зато Бајерн има и Б листу. На њој је Хаким Зијех из Ајакса чија цена је око 30.000.000 евра и жели трансфер. Ту је и Јаник Фереира Караско из кинеског Далијана, затим Дани Олмо из Динама, Леон Бејли из Леверкузена и Марио Манџукић из Јувентуса. Зијех и Караско се најбоље котирају, док је повратак Манџукићапоследња опција. Али, све то зависи од сценарија око Санеа, Хадсон Одоија и Дембелеа. Ако сви они остану недоступне опције, онда ће се Бајерн окренути играчима са Б листе.

На крају, Баварци уговарају и трансфере за следеће лето. Тимо Вернер би требало да дође као слободан играч пошто му тада истиче уговор са Лајпцигом, а одбио је нови. Поред њега, главна мета је Каи Хаверциз Леверкузена за којег су Фармацеути овог лета одбили 90.000.000 евра од Бајерна.

Извор: моззартспорт

фото: РЕУТЕРС

Коментари / 0

Оставите коментар