WБ: Новак "напада" финале у петак од 14 часова!

Новак Ђоковић и Роберто Баутиста Агут играће први у полуфуналу Вимблдона.  Новак о Шпанцу: Биће незгодно, али верујем у финале! Новак Ђоковић са великим респектом прича о наредном противнику на Вимблдону.

Тенис 11.07.2019 | 22:45
WБ: Новак "напада" финале у петак од 14 часова!
Србин и Шпанац ће у отворити програм у петак на Централном терену од 14 часова.

Биће до 11. међусобни дуел првог и 22. играча света, Ђоковић води 7-3, али је последња два дуела, оба ове године, добио Баутиста Агут, у Дохи и Мајамију.

Ђоковић на Вимблдону игра за пети трофеј, а Баутиста Агут први пут игра у полуфиналу неког гренд слем турнира. 

"Покушаћу да искористим искуство из наступа у таквим мечевима и да се тактички припремим. Надам се да ћу урадити све што будем намеравао", рекао је Ђоковић.

После Ђоковића и Баутисте Агута на програму је велики тениски "класик", дуел двојице најтрофејнијих Гренд слем играча Роџера Федерера и Рафаела Надала.

То ће бити њихов 40. дуел, а Надал води са 25-14. Федерер и Надал одиграће у петак 14. меч на Гренд слем турнирима, од којих је Шпанац остварио десет победа.

Новак о Шпанцу: Биће незгодно, али верујем у финале. Новак Ђоковић са великим респектом прича о наредном противнику на Вимблдону.

Светског броја један у петак од 14 часова по нашем времену очекује девето полуфинале на овом турниру, а противник му је Шпанац Роберто Баутиста Агут.

Сигурно да за многе представља изненађење што је Баутиста Агут међу четири на трећем Гренд слему сезоне, и сам је рекао да је већ букирао одмор са пријатељима у Ибици и да је очекивао да увелико буде тамо.

Новак, с друге стране, свестан да је са Шпанцем имао прилично тешке мечеве, нарочито ове године, сматра да нема случајних играча у полуфиналу. Одлично зна са чиме се сусрео ове сезоне у Дохи и Мајамију.

„То је ситуација у којој се налазим и сигурно да победа коју је остварио у Мајамију ће му послужити да подигне самопоуздање и да верује како може да понови тај успех. Он је незгодан играч, пре свега због његовог стила игре и мог стила игре. Рекао би да ми је незгодно да играм против њега, поготово кад уђе у ону зону да мало греши. То је вероватно његова највећа предност. Он грешке сведе на минимум, не прави неизнуђене грешке. Том својом константношћу успео је и мене да победи. У последњих неколико година је један од најконстантнијих играча, стално је у 15 или 20 на свету. Један је од оних играча које морате победите, неће вам дати лак поен. Знам шта ме очекује, врло добро познајем његову игру, мислим да никад нисмо играли на трави. Биће то првенац и у том смислу“, изјавио је светски број један.

Новак је рекао да за многе представља изненађење што је Роберто међу четири, каже да са њим има одличан однос и да верује у крајњи успех, победу и пласман у ново финале.

„Сигурно да је изненађење што је догурао тако далеко с обзиром да му је ово прво полуфинале Гренд слема. Ово је подлога која прилично одговара његовој игри. Доста равно удара и са бекхенд и са форхенд стране, спреман је физички, добро се креће, ментално је врло чврст, стабилан, смирен и зна како да се носи са притиском и играњем на Централном терену против најбољих играча на свету. Зрело приступа мечевима, имамо врло леп однос ван терена, јако се поштујемо. Сигуран сам да ће бити велики изазов и за мене и за њега. Биће битно добро да се спремим и надам се најбољој могућој егзекуцији“, додао је Новак.

Онда је уследило још мало приче о игри противника.

„Незгодно је играти на било којој подлози против њега. Поготово на подлози где лоптица ниже одскаче, то му одговара. Напредовао је и са бекхенд стране која му је слабија од форхенда. Форхенд му је чврст, стабилан из било које позиције на терену, а мислим да више добија и од сервиса на овој подлози. Нема убитачан сервис, али је прецизан и подлога му помаже да буде ефикаснији и опаснији“.

Новак додаје и да се не обазире претерано на бројке и историјске податке. Победа над Гофаном била му је јубилатбна, 70. на Вимблдону, а да девет полуфинала изједначио се са бившим тренером Борисом Бекером.

„Годи ми да се настављају добри резултати и да на неки начин настављам да пишем историју спорта у ком се такмичим. С друге стране не водим евиденцију, не пратим до те мере да бих размишљао о томе, у стилу, е сад ми је потребно четвртфинале да бих ушао у историју. Пажњу усмеравам на мало битније ствари, то је трофеј овде у Вимблдону, надам се да ћу имати прилику да се борим за њега“, јасан је Ђоковић.

И он има утисак да је трава за нијансу спорија ове сезоне.

„Могуће, да. Да ли је само трава у питању, не знам, можда има неке везе са лоптицама. У одређеним данима када су услови такви да је мало већа влага, то сигурно утиче на брзину лоптица и уопште на терен. Трава је трава, то је ипак најбржа подлога коју имамо“, закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар