"Ћаћо" се не враћа кући, играће са Србима!

Прекаљени шпански плејмејкер наредне сезоне ће бити становник Милана, објавио је "Спортандо".

Кошарка 11.07.2019 | 20:59
"Ћаћо" се не враћа кући, играће са Србима!
Серхио Родригез (33 године, 191 цм) до пре две године је играо искључиво за шпанске и НБА тимове. Онда се опробао у московском ЦСКА, а након истека уговора са "армејцима", дошао је ред на још једну нову страну земљу.

Наравно, у питању је клуб који се такмичи у Евролиги, италијански Армани из Милана.

"Спортандо" је објавио да су Родригез и Армани уговорили све детаље будуће сарадње и да ће сјајни плејмејкер поново играти под диригентском палицом Етореа Месине, који му је пре девет година био тренер у Реалу.

Популарни "Ћаћо" ће међу новим саиграчима затећи и двојицу српских интернационалаца - Владимира Мицова, који је овог лета продужио уговор са "манекенима", као и Немању Недовића.

Родригез је још имао понуде Панатинаикоса, Реала, Уникахе, Басконије и Валенсије. Шта га је "преломило" ка Милану? Можда ће једног дана то поделити са јавношћу...

На најлепши могући начин се окончала одисеја Серхија Родригеза у дресу Армејаца, освојеном титулом у Евролиги. Већ одмах по завршетку сезоне, било је јасно да костур тима за наредну годину неће бити очуван, јер су клуб један за другим кренула да напуштају бројна звучна имена.

Последњи у низу био је шпански ас, са којим ЦСКА из Москве није одлучио да продужи сарадњу на још годину дана. Родригезу је тако стављено до знања да полако може да се упусти у потрагу за новим тимом, а како се чини, са тим није имао никаквих проблема.

Шпански медији су помињали да су за њега озбиљно заинтересовани Уникаха и Валенсија, а тим из Малаге га је чак означио као приоритетног играча у овом прелазном року. Међутим, изгледа да од повратка у домовину неће бити ништа.

Наиме, према најновијим сазнањима, Ћаћо тренутно договара последње ситнице око преласка у Олимпију из Милана. Тако ће након наступа у Шпанији, САД-у и Русији, бити у прилици да упише прве минуте играјући за неки италијански тим.

Армани је имао сезону за заборав, пошто су након неуспеха у Евролиги доживели прави фијаско и у Палаканестру. У полуфиналу против Динамо Сасарија виђена је „метла“, али на њихову штету. Клуб су након тога напустили тренер и комплетно руководство.

Тако ће следеће сезоне италијанског Евролигаша предводити Еторе Месина, који има огромно тренерско искуство како у Европи, тако и „преко баре“. Два пута је био управо на клупи Армејаца, а са Родригезом је сарађивао две сезоне док је предводио Реал Мадрид.

Иначе, Серхио Родригез није се нашао на списку селектора Шпаније за предстојећи Мундобаскет. Многи су се питали шта је са једним од најистакнутијих шпанских кошаркаша, да би он касније појаснио да је сам саопштио селектору да неће играти, јер се не осећа спремним, те да је време за млађе играче да повуку селекцију напред.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар