Клеј Томпсон остаје Ратник!

Голден Стејт и кошаркаш потписали нови уговор упркос тешкој повреди у финалној серији.

Кошарка 11.07.2019 | 19:43
Клеј Томпсон остаје Ратник!
Постојали су наговештаји да ће се нешто тако десити, а данас је све постало званично. Клеј Томпсон ће и у наредним годинама носити дрес Голден Стејта, пошто је клуб на званичном сајту објавио да је продужио сарадњу са овим сјајним кошаркашем. Детаљи новог уговора нису објављени, што је у складу са политиком екипе.

Претходне сезоне, Клеј Томпсон је просечно бележио 21,5 поена по мечу уз 3,8 ухваћених лопти и 2,4 асистенција за око 34 минута проведена на терену по утакмици. Био је у стартној постави у 78 наврата, а нарочито импресиван био је његов шут са дистанце, што је његов добро препознатљив знак. Он је са дистанце шутирао са успешношћу од 40,2% и уз то је зарадио пето узастопно учешће на НБА Ол Стар викенду.

Да се његов посао не завршава само у нападу, говори и чињеница да је изабран у други дефанзивни тим лиге у минулој сезони. У плеј-офу такође није падао испод просека, пошто је постизао 20,7 по сусрету уз још бољи шут за три поена (44,3%).

У самом финалу погодио је 24 од 41 шута са дистанце и мечеве је завршавао са у просеку 26 поена на конту, све док се није десила та незгодна повреда у шестој утакмици, која ће га, извесно, од терена одвојити током читаве предстојеће сезоне. То није представљало проблем за челнике Ратника, који су спремни да сачекају да се Клеј у потпуности опорави и поново им буде располагању када крену у нове походе 2020. године. Почетком јула, Томпсон је имао операцију и тренутно се успешно опоравља.

Оригинално, Томпсон је био изабран као 11. пик на НБА Драфту. И од самог старта је био фантастичан, па током каријере има просек од 19,5 поена по утакмици, 3,5 скокова, 2,3 асистенције за 33,1 минута. За време проведено у клубу, освојио је три прстена са Ратницима.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар