Партизан: Жалићемо се на титулу Звезде, биће ''царски рез''!

Потпредседник Партизана Владимир Вулетић најавио жалбу надлежном суду поводом одлуке Скупшптине ФСС да се Црвеној звезди додели "титула из 1946. године". "Ова одлука је бласфемична. Борићемо се свим сила против овог НЕДОНОШЧЕТА Савеза".

Фудбал 12.07.2019 | 00:00
Партизан: Жалићемо се на титулу Звезде, биће ''царски рез''!
Фудбалски клуб Партизан коначно је добио писану одлуку о томе да се Црвеној звезди призна спорна титула шампиона из 1946. године.

Партизан је одлуку добио готово два месеца од седнице Скупштине ФСС, на којој је већином, гласова (44 ЗА, 6 ПРОТИВ и 10 УЗДРЖАНИХ), Звезди призната та титула, а потпредседник Партизана, правник Владимир Вулетић оштро је поручио да се на овоме неће задржати, нити ће Партизан одустати од правне борбе да обори ту одлуку пред редовним судовима.   

Не да неће стати, него ће, речима Вулетића, учинити све да оспори "бласфемичну одлуку", коју је окарактерисао и као "недоношче Фудбалског савеза".

"Чека нас царски рез и то без епидурала", поручио је један од челника ФК Партизан, наговештавајући одлучну борбу пред судом.

Вулетић је посебно замерио Фудбалском савезу што је до јуче "крио ову одлуку о свом недоношчету", а да је Партизану послата тек копија одлуке, коју је потписао председник Савеза Славиша Кокеза и то истог дана када је Скупштина одржана, дакле 14. маја ове године.

Партизан је две недеље после Скупштине ФСС тражио писану одлуку, али је до јуче није добио. И то копију. Та одлука није била објављена до сада у службеним документима.

Вулетић се помало и нашалио са образложењем одлуке, које је написано тек на СЕДАМ РЕДОВА:

"Знате како изгледа ово образложење? Премиса 1: Напољу је сунце; Премиса 2: Ведро је; Индуктивни закључак: Лето је. Дакле, чланови Комисије заправна питања на крају су свели образложење на седам редова, које се може свести на ово: 'Ако је сунчано, онда је сигурно и лето!'".

Додао је и да одлука не садржи поуку о правном леку заинтересованој страни, из чега је закључио да је "очигледна намера, интенција и тенденција" оних који су потписали одлуку да се надају ту одлуку нико неће напасти пред било којим надлежним судом у Србији и да се надајуе се да ће ово проћи без икакве реакције.

Најавио је тужбу ФК Партизан на ову одлуку:

"Они који су се надали да на овакав начин могу да се понашају, а рекао бих да је ово начин који у доброј мери указује на бахатост, неукост, правно гажење свих начела и норми, мораће да суоче са чињеницом да овако неће проћи. ФК Партизан почиње да броји рок, и то од јуче, који је предвиђен за подношење одговарајуће тужбе, коју ћемо поднети у најскорије време. Тужба ће бити предата месно надлежном суду, у овом случају Основном суду, и тада ћемо започети очигледно правну битку. До сада смо се бавили биткама које су биле само не правне. Рекао сам једном - политичка чорба се не може сркати правничком виљушком, јер ћете се повредити, а и све што захватите виљушком нећете моћи ни да кусате", надахнуто је рекао Вулетић.

Цитрао је потом Јашу Томића, некадашњег књижевника, политичара и новинара:

"Нека је проклет свако ко хоће рата лакомог, пустог и воли крв, али је проклет и свако онај ко рата неће кад га газе брутално, као ситни црв".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар