ЦСКА нуди милионе Николи Милутинову!

Српски центар изузетно тражен овог лета. Шампион Европе спремио је значајан новац за његов потпис.  ЦСКА преговара са Олимпијакосом: Московљани спремни да доведу Николу Милутинова! Пирејци траже велику суму новца за српског центра.

Кошарка 11.07.2019 | 19:05
ЦСКА нуди милионе Николи Милутинову!
Претходних неколико година, српски центар Никола Милутинов (24) израстао је у једног од најбољих евролигашких "петица", а овог лета би то могао да добро "наплати".

После четири године у Олимпијакосу, за некадашњег центра Партизана конкретно интересовање показао је шампион Европе, ЦСКА, који у њему види поуздано и вишегодишње решење за место у рекету.

Ту информацију објавио је портал "Еурохоопс", а МОНДО сазнаје да је Милутинову понуђен уговор на три сезоне и зарада од 7,2 милиона евра.

Актуелни уговор центра српске репрезентације и Олимпијакоса истиче 2020. године.

У минулој сезони, Милутинов је био један о најконстантнијих играча екипе Дејвида Блата, са просеком од 11,7 поена у Евролиги, као и 7,9 скокова по мечу.

Овог лета, ЦСКА је обезбедио останак капитена Кајла Хајнса (32) у рекету до 2021. године, а интересантно је да је досадашњи центар "армије" Отело Хантер (33) почетком јуна био у преговорима управо са Олимпијакосом, где би могао да се врати и да замени Милутунова.

Нова таласања на европској кошаркашкој пијаци тичу се нашег кошаркаша, Николе Милутинова. Центар, који је претходне сезоне био један од најбољих појединаца Олимпијакоса, могао би пред почетак наредне сезоне да промени клуб, пошто у екипи ЦСКА из Москве постоји огромно интересовање да дође до реализације трансфера нашег кошаркаша у руски тим.

Према наводима специјализованог кошаркашког сајта Еурохоопс, Армејци су на адресу Олимпијакоса већ послали велику понуду и ушли у преговоре са грчким великаном. Једини камен спотицања могла би да представља чињеница да је Милутинов потписао продужење уговора са Пирејцима до краја 2020. године, а у њему се налази још једна занимљива ставка.

Наиме, српски кошаркаш према овом договору „може“ да оде само у НБА лигу, а да би тим се тим из предграђа Грчке ипак одлучио да играча проследи у неки други Евролигашки клуб, за то захтева доста већа финансијска средства. Тиме, наглашава се, они желе да обезбеде стварање јаког ростера за предстојећу сезону.

Преговори између два клуба су у току, а у наредних неколико дана биће познато да ли ће Никола Милутиновкаријеру наставити у доста хладнијим крајевима или ће ипак остати веран Олимпијакосу.

Претходна сезона је за Николу Милутинова била најбоља до сада у каријери. Просечно је бележио 11,7 поена по мечу, уз 7,9 ухваћених лопти и 1,5 асистенција. На терену је у просеку проводио 26 минута на 28 утакмица у Евролиги играјући за Олимпијакос и истакао се као један од најдоминантнијих центара у елитном кошаркашком такмичењу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар