Реал рекао "НЕ", Нејмару преостала само Барса!

Бразилац остаје без опција, Мадриђани га више не желе. . .

Фудбал 11.07.2019 | 18:46
Реал рекао "НЕ", Нејмару преостала само Барса!
Мадридски Реал одустао је од трансфера најскупљег фудбалера Пари Сен Жермена Нејмара, преноси шпански лист АС.

Иако је Бразилац био велика жеља председника Флорентина Переза, Реал више нема у плановима да га доведе без обзира што је ПСЖ обавестио да је спреман да га пусти у други клуб.

Парижани су били више за опцију да Нејмара продају у Реал, него да га врате у Барселону, али су из краљевског клуба заинтересовани само за његовог саиграча Килијана Мбапеа. Каталонци, с друге стране, немају потребне ресурсе да већ сад реализују овај трансфер.

"Блауграна" је на прагу трансфера Антоана Гризмана и питање је имају ли новца за Бразилца, с обзиром да би могао да кошта најмање 200 милиона евра. Стога они траже заобилазне путеве кроз увођење својих играча у посао, уз новчану доплату.

Најреалнија опција засад јесте размена у којој би се два бразилска репрезентатица заменила дресова – Филипе Кутињо би отишао пут Француске, наравно уз доплату од 100 милиона, док би се најскупљи фудбалер данашњице вратио на "Камп Ноу".

Шампион "Лиге 1" сматра да то није довољно, зато читава прича и даље стоји у месту. Они би и Ивана Ракитића, али Хрват не жели да мења боје, па стога желе да "искамче" макар више новца уз Кутиња. 

Реал не жели Нејмара, он би био само луксуз који екипи која је проживела реконструкцију овог лета и није преко потребан. У Мадриду сматрају да је седам година млађи Мбапе по фудбалском потенцијалу, харизми и маркетиншком утицају много боља опција од бразилског фудбалера и зато ће бити приоритет у наредним прелазним роковима.

Са друге стране, контроверзном нападачу остаје опција повратка у Каталонију, али она и даље зависи од бројних фактора. Подсетимо, Нејмар је пре само две године прешао из Барселоне у ПСЖ за рекордних 222 милиона евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар