"Буџет за тим можда и највећи у историји КК Партизан!"

Остоја Мијаиловић обећао је да ће црно-бели у предстојећој сезони бити "далеко опаснији по конкуренцију". Зарада од Лендејла минимум 280. 000 долара. После земунске Младости, сарадња и са Вршцем.

Кошарка 11.07.2019 | 21:37
"Буџет за тим можда и највећи у историји КК Партизан!"
У току је прелазни рок од којег црно-бела јавност пуно очекује. Председник Партизана о томе говори без устезања.

„Спортски директор Никола Лончар и тренер Андреа Тринкијери имају сву слободу у избору тима и уживају подршку свих структура клуба да саставе екипу која ће бити у складу са реномеом Партизана. Наравно, постоје финансијски оквири у којима можемо да се крећемо, али ти оквири су ове године далеко изнад онога што смо имали у сезони 2018/19. Чак можемо рећи да је обезбеђени износ за тим и стручни штаб вероватно највиши икада када је у питању КК Партизан. Са друге стране и тржишне цене играча су веће, али свакако је да смо ове године у позицији да будемо конкурентни. Да ли ћемо успети да остваримо амбиције Партизана и жеље свих којима је црно-бела боја на срцу, да освојимо АБА лигу, да нападнемо Еврокуп? У спорту ни 10 пута већи буџети од онога који имамо нису гарант успеха. Али да ћемо се борити и бити далеко опаснији по конкуренцију, хоћемо сигурно. И учинићемо све да резултати задовоље наше навијаче“, рекао је Мијаиловић и осврнуо се на развој младих играча.

„Као што је Партизан увек мислио, и ове године ћемо мислити на наше младе играче. Не заборавимо да је Партизан на претпрошлој седници УО послао КСС захтев за повећање броја двојних лиценци и да је то усвојено. Ове године, ми ћемо потписати споразум о пословно-техничкој сарадњи са КК Вршац, тако да ће клуб поред Младости из Земуна имати и Вршац у којем ће моћи да развија своје младе играче. Није ништа ново ако подсетимо да је за младе играче најважније да играју и стичу искуство. То је добро за њих, а добро је и за клуб, јер ће на тај начин бити спремни за изазов звани први тим Партизана“, поручује Мијаиловић.

Веома актуелна тема је и одлазак Џока Лендејла о којем Мијаиловић каже:

„Након што је доживео повреду скочног зглоба, Џок Лендејл више није био у могућности да игра за нас и помогне нам током Суперлиге. У међувремену, за њега су се заинтересовали и Жалгирис и још неки клубови. Уосталом, видите да тренутно игра Летњу лигу у дресу Милвокија. Партизан ће од Лендејла свакако остварити вишеструку добит. Његов уговор у клубу је био 96.000 долара, а приход који је Партизан од Лендејла већ остварио износи 280.000 долара. Очекивани приход уколико Џок у текућем прелазном року оде у НБА ће за клуб бити додатних 250.000 долара. Треба подсетити да клуб од 2014. године и одласка Богдана Богдановића није остварио већи приход на основу трансфера. И ова ситуација је доказ да ова управа, као што је и обећала, строго води рачуна да има и сопствене приходе“, објашњава први човек црно-белих.

Пуно коментара навијача је било на тему начина на који су завршене АБА лига и Суперлига Србије, као и о начину на који је клуб у тим ситуацијама реаговао. Са временске дистанце, председник Партизана НИС поручује.

„Све што се десило у АБА лиги, полуфиналној и финалној серији, као и у финалу Суперлиге Србије, мора да послужи као пример, не само Партизану, већ свима који се у земљи и региону баве кошарком, да такве ствари више не смеју да се дешавају. Најједноставније би било да смо ишли од медија до медија и понављали да је према нама учињена неправда. Да, учињена је! Сви то знају! И против тога морамо да се боримо. Да мењамо ствари и у АБА и у КЛС. Већ су се одређене промене десиле ,а очекујемо да их буде још. Били смо у групи клубова који су предлагали да се смени менаџмент АБА лиге, који је и смењен управо због дешавања у финалима током протекле две године. После спорне утакмице финала Суперлиге Србије, на следећој седници Скупштине лиге сам као представник КК Партизан предложио да се уведе дисциплински судија, по моделу који је присутан у АБА лиги и да се прошири председништво за још 3 члана, што је Скупштина и усвојила. Ово што смо учинили је везано за моје претходне изјаве да ћемо се кроз институције борити за фер услове, и на такав начин ћемо наставити да се боримо“, рекао је Мијаиловић.

Партизан је био један од тимова који су се борили за добијање специјалне позивнице Евролиге за сезону 2019/20 у најквалитетнијем европском такмичењу. О надметању за Wилд Цард, Мијаиловић каже:

„Проширењем Евролиге на 18 тимова, појавила се могућност да се клуб пријави за добијање тог једног места које је остало упражњено. Били смо свесни да је конкуренција веома јака и да ћемо за противнике имати тимове који иза себе имају праве финансијке гиганте, као што је то случај са Зенитом. Ипак, одлучили смо се да уђемо у ту трку и из ње смо изашли уздигнуте главе, јер смо учинили све што је било до нас. Желим да се захвалим људима у клубу који су предано радили на прикупљању документације и испуњењу свих захтева Евролиге у вези са добијањем специјалне позивнице. Показали су велико пожртвовање и сигуран сам да ће се то клубу на дуже стазе исплатити. Желим и да истакнем да ми као клуб нисмо прешли у Арену да би се додворили Евролиги, већ смо се након периода стабилизације договорили да ниво организације подигнемо за лествицу више“, истакао је Мијаиловић и наставио:

„Прелазак у Арену је бенефит који смо дужни да нашим навијачима обезбедимо. Излишно је објашњавати колико је хала комфорнија, причати о броју паркинг места и инфраструктури. Желимо да Партизан поново буде европски премијум бренд, а ово су сада европски стандарди. Осим комфора, Арена нам пружа и пуно нових могућности када је у питању продаја сезонских и дневних карата. Партизан има и ексклузиву када је у питању Мала арена, где ћемо тренирати у најбољим могућим условима у овом делу Европе и све наше млађе категорије ће по први пут у историји клуба имати исте услове као и сениорски тим“, поручује Мијаиловић и најављује почетак продаје сезонских карата:

„Ускоро ћемо кренути са продајом сезонских карата, наш маркетинг тим завршава план промоције и продаје, тако да ће навијачи ускоро пред собом имати могућност да нам и на тај начин пруже подршку. Желео бих да истакнем да ћемо посебну пажњу посветити купцима сезонских карата од прошле сезоне. Тада су нам већ у јулу пружили велику подршку и ми као клуб то не заборављамо. Сви ми који волимо Партизан и желимо његове успехе, морамо схватити да карта за утакмицу Партизана мора да има вредност. Куповином карте, ми правимо додатну вредност за наш клуб и помажемо му у остварењу циљева. Сигуран сам да ће наша црно-бела армија и ове године бити уз наш тим и купити карте у великом броју“, нагласио је председник Партизана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар