За прво финале на Вимблдону у каријери!

Симона Халеп и Елина Свитолина већ су пласманом у полуфинале дошле до највећег успеха на теренима Олд Ингланд Клуба.

Тенис 11.07.2019 | 12:45
За прво финале на Вимблдону у каријери!
Претходног понедељка кренули смо двонедељно дружење са 128 тенисерки, а саму завршницу турнира на Вимблдону дочекале су само четири најбоље. И само једна од њих може да се похвали да је већ подизала трофеј или била у финалу, док остале три желе да уграбе прилику и тамо се нађу по први пут у професионалној каријери

Само због тога се Серена Вилијамс истиче као један од фаворита да још једном пробије све границе и подигне нови трофеј, али већ сада је јасно да се неће тако лако предати ни остале девојке. Управо ће први полуфинални пар, који чине Симона Халеп и Елина Свитолина, сигурно донети епску борбу.

Румунска тенисерка се по други пут налази у ситуацији да дође до пласмана у велико финале Вимблдона, пошто је у претходном покушају пре пет година елиминисана од стране Ежени Бушар на корак од сна. Са друге стране, Свитолиној ће ово бити први пут да се бори за пласман у завршни меч на Отвореном првенству Енглеске.

Занимљиво, Свитолиној је сам пласман у полуфинале Вимблдона већ највећи успех у каријери на Гренд слем турнирима. Претходно је по два пута долазила до четвртфинала на Роланд Гаросу и Аустралијан Опену, док на УС Опену није имала превише успеха, пошто јој је највећи досег четврта рунда.

Симона Халеп може да се похвали једном Гренд слем титулом и то оном са Отвореног првенства Француске пре годину дана. Минуле године била је и учесница финала Аустралијан Опена, али је у завршној борби поражена од Каролине Вознијацки након огромне борбе у три сета.

Добро је познато да травната подлога није омиљена када говоримо о Симони Халеп, али делује да се румунска тенисерка коначно прилагодила стилу игре на оваквој врсти терена, пошто текућег лета постиже заиста респектабилне резултате. Након четвртфинала у Истборну, једну степеницу више отишла је на текућем Вимблдону.

Што се Елине Свитолине тиче, ништа није наговештавало да ћемо имати прилику да је гледамо у полуфиналу Вимблдона, а нарочито не испадања већ на првом кораку на турнирима у Бирмингему и Истборну. Ипак, Украјинка се некако издигла, пронашла додатну снагу и успела да дође до самог краја.

Биће то осми пут да се ове две тенисерке међусобно састају, али први пут на травнатој подлози. Украјинска играчица тренутно тесно води у међусобном скору резултатом 4:3.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар