Милошевић о Садику: Такав профил смо хтјели!

Свлачионица Партизана похвалила Здјелара, тренер инсистира на колективу.

Фудбал 11.07.2019 | 12:26
Милошевић о Садику: Такав профил смо хтјели!
Лепо је кад се побеђује, а још лепше кад се узме скалп тиму из једне од пет најјачих лига Старог континента. Партизан је надвисио Бордо: трком, дуелима, шансама и реализацијом и заслужено уписао другу победу током боравка у Словенији, али није утицао на промену расположења Сава Милошевића.

Тренер црно-белих задржао је смиреност и одмереност урпкос чињеници да је његов тим славио 2:1.

„Као што сам био задовољан против Олимпије, тако сам и данашњим издањем. Само што је резултат другачији, али то није било од примарног значаја, већ провера до ког нивоа смо стигли у физичкој, тактичкој и општој припреми“, каже Милошевић.

Радује га стање физичке спреме, јер су црно-белих издржали већину дуела са, на први поглед, снажнијим Жирондинцима.

„Екипа напредује из дана у дан. Иако је ово најтежа утакмица у физичком аспекту, пошто смо у последњих пет дана, осим меча са Олимпијом, имали изузетно тешке тренинге. Могу да будем презадовољан трком, без обзира на умор“.

Радује га што је прорадио Умар Садик.

„Пре неки дан сам рекао да доста очекујемо од њега. Требало би бити стрпљив, још је неспреман, тек улази у ритам. Добро је што је дао гол, јер је увек добро кад шпицеви то раде“.

Доста се Нигеријац убацивао по страни, користио просторе, развачио одбрану ривала, најавио да ће бити од користи у европским квалификацијама.

„Тражили смо шпица који ће нам донети дубину. Имамо добро намештену екипу, добро трчање у задњем реду и везној линији и можемо, у ситуацији кад имамо играча способног да побегне, да се чак вратимо пар метара у задњу зону и користимо простор. Тражили смо такав профил шпица, нашли смо га, сад је на нама да га дигнемо на јоп виши ниво“.

Прво име треће Партизанове провере, ипак, био је Саша Здјелар.

„Неко у свлачионици рече: „одиграо је предобро, купиће га Бордо“. Разумем знатижељу новинара кад су појединци у питању, али не волим да причам индивидуално. Ми у стручном штабу инситирамо на тимском односу, а увек искочи неко други. Ако будемо дејстовали као екипа, биће добро. Данас је Саша био добар, али не само он, доста момака је играло у функцији колектива“.

Ритам утакмице, из угла црно-белих, није пао, иако је Милошевић током другог полувремена променио скоро цео тим.

„То смо и хтели да проверимо. Против Олимпије смо држали стартере краће у игри, а данас смо хтели да видимо да ли први тим може да игра 75 минута. Успели смо. Стартери су добро одрадили посао, резервисти имали мање времена, али је све добро изгледало. Само, не бих да помислимо да смо не знам шта урадили, ово су припремне утакмице, увек је добро остварити добар резултат, нарочито против озбиљног клуба, али то нам сад није приоритет“, закључио је тренер Партизана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар