Јиргену Клопу је испуњена највећа жеља!

Херој потписао нови уговор! Прича коју САМО фудбал може да напише: Ливерпул и Ориги! Европски шампион продужио уговор Белгијанцу.

Фудбал 11.07.2019 | 11:48
Јиргену Клопу је испуњена највећа жеља!
Вишемесечни преговори окончани су срећним крајем. Дивок Ориги и Ливерпул настављају заједно! 

Јунак "Редса" у походу на трофеј Лиге шампиона (дао два гола Барселони у полуфиналу, а потом погодио и против Тотенхема у финалу), потписао је нови вишегодишњу уговор. 

Белгијанац се поприлично намучио да добије поверење Јиргена Клопа по повратку са позајмице Волфсбургу прошлог лета, али сваку шансу да заигра одлично је користио и головима убедио немачког стручњака да му је место на Енфилду, иако је клуб у претходна два прелазна рока био вољан да га прода.

"Ово је прича коју само фудбал може да напише. По повратку из Волфсбурга ствари се нису одвијале на најбољи начин, али из тренинга у тренинг је напредовао и у финишу сезоне постигао неке изузетно важне голове за наш тим. Поново је на некадашњем нивоу и драго нам је што ће остати са нама", изјавио је Клоп.

Ориги је у Ливерпул дошао 2014. године из Лила за 10.000.000 фунти, али је првих годину дана уговора остао у француском клубу на позајмици.

Ливерпул није довео ниједно појачање од почетка прелазног рока, али је данас пао потпис који је ЈиргенКлоп највише прижељкивао.

Белгијски нападач Дивок Ориги је продужио уговор са Ливерпулом, а спекулише се да је сарадња озваничена до 2023. године. Досадашњи уговор му је истицао наредног лета и Ливерпул је био у непријатној ситуацији да га наредног лета изгуби без обештећења. Међутим, нису финансије мотив због којих је првак Европе потписао нову сарадњу са јунаком освајања Лиге шампиона, већ се Јирген Клоп водио спортским мотивима. Немац је желео Оригија у тиму и сматра да ће Белгијанац бити од велике помоћи у наредним сезонама.

Ориги је дошао у Ливерпул пре пет година из Лила за 10.000.000 фунти и прву сезону је остављен у Лилу као позајмљен играч. Касније се две и по године мучио да се докаже и у јануару 2018. године је послат на шестомесечну позајмицу у Волфзбург. И прошлог лета је био на рубу одласка, изгледало је да Клоп не верује у њега, али га је ипак задржао.

И погодио је! Ориги је био јунак из сенке у походу на титулу првака Европе. Дао је кључне голове против Барселоне у полуфиналу, а потом и погодак који је решио питање победника у финалу против Тотенхема.

Овог лета су га желели Бајер Леверкузен, Рома, Вулверхемптон, Севиља и Бетис , али га је Клоп наговорио на продужетак уговора уз обећање о озбиљнијој улози у тиму. Ориги нема откупну клаузулу у новом уговору што довољно говори о Ливерпуловим намерама са њим.

“Мислим да ће следећа сезона бити посебна и да ћу искористити шансу. Веома сам срећан што сам потписао нови уговор. Увек сам се осећао лепо у Ливерпулу, постао сам човек у овом клубу и знао сам да ћемо наставити сарадњу. Ово је специјалан клуб”, рекао је Ориги по потпису уговора.

Ни Јирген Клоп није крио одушевљење.

“Ово је “вин-вин” ситуација. Прича коју само фудбал може да испише. Никада нећу заборавити ситуацију из 2016. против Евертона када га је повредио Фунес Мори. Дивок је био у животној форми, сви смо много очекивали од њега, а онда му се то десило. Знали смо да се такве ставри дешавају у фудбалу, али када погледате какав је та повреда имала утицај на Оригијеву каријеру… То је баш тужна прича јер се много мучио да се опорави. Прегурао је много тога. Повреда, позајмица у Вофлзбургу где му није добро ишло, повратак, размишљања о одласку и онда је дошла прошла сезона. То није било чудо, већ лепши део његове приче у Ливерпулу. Сазрео је, на тренинзима се то видело. Играо је у средини, па на левом крилу што му није приордна позиција. Онда смо видели да је опет спреман за “деветку” и успео је у томе. Постигао је невероватно важне голове. Лепо је што је жеља за новим уговором била обострана. Срећа је да смо имали довољно времена да га сачекамо и сада је израстао у дивног играча”, рекао је Клоп.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар