ЕП до 18: Шпанија разбила "змајице" са 73 разлике?!

Женска јуниорска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине није се пласирала у четвртфинале Европског првенства за играчице до 18 година, које се одржава у Сарајеву.

Кошарка 11.07.2019 | 09:35
ЕП до 18: Шпанија разбила "змајице" са 73 разлике?!
Младе бх. кошаркашице су у сусрету осмине финала у дворани Скендерија претрпјеле убједљив пораз од Шпаније са 109:36 (33:12, 28:16, 23:4, 25:4).

Сусрет је протекао у потпуној доминацији шпанских репрезентативки које су оправдале улогу фаворита и без проблема прошле међу осам најбољих екипа на првенству. Од почетка су наметнуле висок пресинг не дозвољавајући домаћим играчицама да развију игру. То је резултирало великим бројем изгубљених лопти бх. тима, што су користиле Шпанкиње и из контранапада постизале лагане поене те већ након првих неколико минута стекле огромну резултатску предност.

Шпанкиње нису одустајале од своје игре свих 40 минута, па су бх. кошаркашице у другом полувремену успјеле постићи само осам поена.

У репрезентацији Шпаније све играчице уписале су се у листу стријелаца, а најефикасније су биле Хелена Пуејо Мелчор с 18 и Ракел Карера Квинтана са 14 поена.

Ксенија Митрић са девет и Марија Кешељевић с осам поена биле су најефикасније у бх. тиму,који ће у наставку такмичења играти за пласман од деветог до 16. мјеста.

Наредни противник изабраницама селектора Славише Ожеговића биће поражена екипа из дуела Италије и Бјелорусије.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар