Каква "финта" Каваја Ленарда!

Опет је слободан већ 2021. године! МВП финала плеј-офа показао је да му је флексибилност важнија од новца.

Кошарка 11.07.2019 | 10:51
Каква "финта" Каваја Ленарда!
Кавај Ленард са 23 године је освојио први шампионски прстен, уз почасти намењене најкориснијем играчу финалне серије.

Са 27 је практично исфорсирао "трејд" из Сан Антонија.

Са 28 је као двоструки МВП финала и најтраженији слободни агент прешао из Торонта у Лос Анђелес Клиперсе, а када су сви очекивали да са њима потпише четворогодишњи уговор вредан 141 милион долара, он је издејствовао да већ лета 2021. поново буде слободан да промени средину!

Ленард је у среду потписао трогодишњи уговор, али сигурно је да ће дрес Клиперса носити само две сезоне, док ће активација треће године зависити само од његове жеље и процене.

Готово да нема никакве сумње у то да ће лета 2021, са 30 година, бити у позицији да потпише нови, огроман уговор. Односно, такав сценарио могла би да спречи само озбиљна повреда.

Према актуелним прописима, ако би Ленард одлучио да остане у Клиперсима, у свом родном граду, могао би да рачуна на око 200 милиона долара за пет сезона (до лета 2026. године).

Такве уговоре до сада су потписали само Стеф Кариса Голден Стејт Вориорсима и Расел Вестбрук са Оклахома Сити Тандером.

Могућност да остане још једну сезону или да постане слободан агент 2021. ће имати и Пол Џорџ, друга велика аквизиција Клиперса у актуелном прелазном року.

Подсећамо да је Џорџ ангажован у "трејду" са Оклахома Сити Тандером, на изричит захтев Ленарда, који је инсистирао да у наредном периоду игра у тандему са њим.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар