Пада нови рекорд у Ливерпулу!

Пепе од 65. 000. 000! Крилни нападач Лила поново гледа ка Острву где би требало да комплетира летњи трансфер.

Фудбал 11.07.2019 | 10:32
Пада нови рекорд у Ливерпулу!
Требало је ово лето већ да нам донесе и бомбу у виду трансфера најбољег фудбалера Лила Николе Пепеа у неки од богатих клубова Европе, али је крилни нападач још увек на платном списку француског клуба. Тај статус могао би ускоро и да се промени, али ни Ливерпул, ни Бајерн, који су се доводили у везу са младим офанзивцем, изгледа неће бити његова следећа дестинација.

Према наводима британског Телеграфа, Евертон је клуб који је изразио жељу да ангажује репрезентативца Обале Слконоваче. И не само да га ангажује већ и да га учини рекордером, најскјупљим појачањем у историји Карамела, тако што ће платити обештећење од 58.500.000 фунти, односно 65.000.000 евра.

Председник Лила Ђерар Лопез открио је недавно да су постојали контакти са Ливерпулом, али су са Енфилда експресно демантовали ту вест. Сада изгледа да велики ривал Црвених из Мерсисајда покушава да доведе крилног нападача који се тренутно налази на Купу Африке са националним тимом и очекује га четвртфинале ових дана.

Пепе иза себе има страшну сезону у Лиги 1 у којој је био други најбољи стрелац са 22 гола иза Килијана Мбапеа, а његов Лил завршио је сезону на другом месту иза неприкосновеног Пари Сен Жермена.

Тренер Евертона Марко Силва жели нападача који игра левом ногом, али по десној страни, а Пепе тренутно није једини кандидат који се разматра на Гудисону, мада је најпожељнији.

Жеља Карамела је и Давид Нерес из Ајкаса, који би био јефтинији (око 40.000.000 евра) мада им је стављено до знања да ће Бразилац највероватније остати у Амстердаму и следеће сезоне јер му је лепо. Остале опције су Бертаранд Траоре (Лион) и Бразилац Малком (Барселона) који би могао да буде и најизвеснија опција јер су му Каталонци рекли да може да иде, а и цена му је дупло мања него за Пепеа.

Ту је и Моизе Кен за кога поједини извори тврде да преговара са Карамелама, мада у добро обавештеним италијанским медијима нема званичне потврде. 

Оно што је сигурно је да се Евертон не занима за некадашњег нападача Челсија, а сада Атлетика из Мадрида, Дијега Косту. Његове године, наводно, су камен који кочи потенцијални трансфер јер на Гудисону нису сигрни колико би било исплативо довести нападача од 30 година за велики новац.

Карамеле и њихов газда Мошири би радије да уложе паре у млађег, експлозивнијег и успеха жељног фудбалера, а бољег кандидата од Пепеа тешко да могу да нађу. Зато би врло лако могло да се деси да по завршетку Купа Африке, Гилфи Сигурдсон оде у заборав, а Никола Пепе преузме од њега ласкаву титулу најскупље Карамеле у историји клуба.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар