Тест: Партизан побиједио Бордо у Аустрији!

Фудбалери Партизана су победили француски Бордо у припремној утакмици одиграној у Аустрији резултатом 2:1 (1:0).  Партизан положио против Бордоа: Заплесали Сума и Садик! Црно-бели уписали победу у Клагенфурту против Бордоа уз одличну партију Сејдубе Суме који би могао да буде највеће појачање клуба овог лета. Ни близу оног "старог" - био је расположен, агресиван и пун самопоуздања. Погодио и новајлија! Здјелар нацртао модел за Европу: Садиков првенац скинуо скалп Бордоу! Милан Смиљанић оверио тријумф Партизана – 2:1.

Фудбал 10.07.2019 | 20:14
Тест: Партизан побиједио Бордо у Аустрији!
Прошло је тачно две године од промоције Сејдубе Суме у дресу Партизана када је "жонглирао" пред публиком у Хумској, али су навијачи чекали и чекали да сличне потезе понови на утакмицама - односно да оправда новац уложен у њега.

Када се учинило да је време за растанак - Суми је нови живот "удахнуо" Милошевић, показао му да верује у њега, поверио му улогу племејкера и то за сада изгледа врло добро!

Исти ептитети могли и да се допишу и целокупном издању црно-белих у Клагенфурту против најтежег ривала у досадашњем делу припрема, која је за разлику од меча са Олимпијом могла да се "прочита" и у резултату утакмице.

ПАРТИЗАН - БОРДО 2:1 (1:0)
/Садик 42, Смиљанић 78 - Бријан 82/

Омалени фудбалер из Гвинеје "плесао" је на терену против Бордоа пошто је вукао конце у игри свог тима и с голом спојио новајлију Умара Садика у 42. минуту, док је у још неколико ситуација показао да није више "онај стари".

Био је агресиван, мотивисан, расположен и пун самопоуздања.

У наставку су "гризли" млади Стевановић и Павловић, док се у стрелце уписао најискуснији на терену - Милан "Лола" Смиљанић када је у 78. минуту "закуцао" лопту после корнера.

Жирондинци су у 82. минуту преко Бријана постигли утешни погодак у Клагенфурту.

Позитиван утисак на утакмици оставили су Бојан Остојић и Страхиња Павловић, који су готово без грешке одиграли свих 90 минута, док је за похвалу била и партија Александра Шћекића, док се свакако више очекује од Зорана Тошића и Ђорђа Ивановића.

Занимљиво је да на данашњем мечу ни на клупи није био Рикардо Гомеш што је наговештај да би веома брзо могао да се деси његов трансфер.

Видећемо да ли ће успети да га достојно замени позајмљени нападач из Роме, нигеријски шпиц Умар Садик, који се на првој правој "премијери" кретао одлично, отварао по лопту, док је за њега важно и што је одмах постигао гол.

Наредни меч на припремама Партизан игра у суботу против Пакшија.



Против Олимпије резултат у нескладу са игром, док се у судару са Бордоом све виђено на терену јасно оцртало на семафору. Партизан је скинуо велики склап и тријумфом на Жирондинцима наговестио боље дане, а Умар Садик да би могао да буде капитално појачање црно-белих у сусрет европским квалификацијама – 2:1.

Првенцем нигеријског нападача тим Сава Милошевића је начео Бордо, а докусурио га преко резервисте Милана Смиљанића, понудивши модел игре који би могао да “прође” овог лета током елиминационих рунди на путу ка Лиги Европе. Довољно чврсто у одбрани и на средини терена, са нападима у простор и незаштићене зоне, углавном по боку, где је баш тамнопути шпиц долазио до изражаја и био човек одлуке. Иако је реч о пријатељском дуелу, тим из Хумске демонстрирао је и жељу да се такмичи, да пошаље на патос екипу из лиге петице, што је само по себи за похвалу.

Да ли из жеље да покаже Французима како су погрешили што га нису купили прошле зиме, тек игром Партизана у првом полувремену дириговао је Саша Здјелар. Као шестаром, цртао је црно-бели задњи везни кретање лопте, мењао стране, померао саиграче, започињао акције и представљао прави мотор захваљујући ком је београдски састав надвисио Жирондонце. У тандему са Александром Шћекићем, Здјелар је дефинитивно био најупечатљивија фигура утакмице у којој је Партизан ставио Бордо у подређен положај: узео му лопту, покушавао на различите начине, углавном преко бокова – Тошића с десне и Ивановића с леве стране – али је до заслуженог вођства стигао кроз централу. Из класичне контре. Бојан Остојић је отклањајући опасност пред казненим простором лансирао Сејдбу Суму, Гвинејац проиграо Умара Садика, Нигеријац демонстрирао снагу и сналажљивост, окренуо штопера Бајса и у смирај првог дела матирао Беноу Костила.

На тај начин новајлија из Роме крунисао је партију у којој је брзином и снагом мучио по двојицу чувара, успевао да се избори за лопту, показао да уме да се загради и да крупним кораком освоји простор, одмори екипу. Још да су га до краја испоштовали у неким ситуацијама Ивановић и Сума учинак Садика био би још уочљивији, мада се и овако свидео српским исељеницима у Аустрији, сваки његов потез испратили су аплаузом.

Могао је Парни ваљак да поведе и пре Садикове егзекуције, пошто је Нигеријац не баш сјајно шутирао после најбоље акције на уткамици у режији Здјелара и Суме, окончане убацивањем Урошевића. Или кад је Александар Шћекић изблокиран на додавање Бамбија Тошића.

За похвалу у првом делу је начин на који је деловала одбрана Партизана. Штопери Остојић и Павловић нису дали Де Превилу да дише, а осим млаког покушаја главом Бакве и правовременог старта Павловића над капитеном, француски тим је био малтене безопасан до паузе.

У наставку је Милошевић променио скоро цео тим, а посебан утисак оставила су крила: Александар Лутовац мучио је одбрану Бордоа по десној, млади Филип Стевановић по левој страни, да би само два минута пошто је ушао на терен, резервиста Милан Смиљанић поентирао после прекида и наплатио више него охрабрујуће издање освајача српског купа, у коме је и млађани Лазар Павловић минијатурама кандидовао себе за озбиљну опцију.

Почетком наставка, Пауло Соуза је послао на терен јачи тим, искусни Жими Бријан је повео напад Борода, цела екипа деловала је организованије и чвршће у првих 15-ак минута тог пеирода, имао је искусни шпиц шансу у којој га је Остојић осујетио да погоди циљ, мада је у томе успео нешто касније, показавши како му је мало времена и просотра потребно. Недовољно да угрози победу Партизана, који би, ако ово понови против Пакшија, у суботу, могао у добром расположењу да сачека премијеру са Инђијом, чији су фудбалери кибицовали са трибина и – имали шта да виде.



ПАРТИЗАН – БОРДО 2:1 (1:0)
/Садик 41, Смиљанић 77 – Бријан 82/

Елкмаркт у близини Клагенфурта. Гледалаца: око 200. Судија: Кристијан Петру Киочирка (Румунија). Жути картон: Остојић (Партизан)

ПАРТИЗАН: Стојковић (од 61. Н. Стевановић) – Н. Р. Милетић, Остојић, С. Павловић, Урошевић (од 46. Брежанчић) – Шћекић (од 75. Смиљанић), Здјелар – Тошић (од 46. Лутовац), Сума (од 61. Л. Павловић), Ивановић (од 57. Ф. Стевановић) – Садик (од 61. Ожеговић). Тренер: Саво Милошевић.

БОРДО: Костил – Кватенг, Пабло, Бајс, Пунђе – Лотин, Со – Дијара, Баква, Мансини – Де Превил. Играли су још: Посан, Ројар, Беланова, Мексер, Бенито, Отавио, Бенру, Траоре, Адли, Бријан, Кардосо. Тренер: Паоло Соуза.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар