Укључена камера "чула" Дивца...

Идемо на следећи ниво! Генерални менаџер Кингса водио је неформалан разговор са колегама и пријатељима у Лас Вегасу, који је случајно или не забележила укључена камера ТВ мреже НБЦ.

Кошарка 11.07.2019 | 12:07
Укључена камера "чула" Дивца...
Реконструкција започета повратком Влада Дивца у Сакраменто Кингсе у марту 2015. као председника за кошаркашке, а интензивирана постављањем члана "Куће славних" на место генералног менаџера у августу исте године, полако добија форму тима са плеј-оф потенцијалом.

Да "краљеви" поверени младом тренеру Луку Волтону не би остали "залеђени" у улози талентованог тима, који игра допадљиву и брзу кошарку, Дивац је лето пред почетак четврте "пуне" сезоне на одговорној функцији искористио да "врати" слободног агента Харисона Барнса у поставу и придружи му још тројицу доказаних НБА такмичара, Тревора Аризу, Корија Џозефа и Двејна Дедмона.

С обзиром на то да је у бројним трејдовима у међувремену на јунском драфу бирао 40, 47. и 60. по реду, па у договору са асистентом Пеђом Стојаковићем одлучио на почетку друге рунде да се "опклади" на Џастина Џејмса, Кајла Гаја и Вању Маринковића, Дивац је одлучио да не јури суперстарове, не чека њихове одлуке, већ наследнику Дејва Јергера понуди квартет кошаркаша способних да одиграју неколико улога.

"БИЋЕ ИМ ПОТРЕБНА ПОМОЋ НА ТЕРЕНУ И ВАН ЊЕГА"

Америчка мрежа НБА објавила је Дивчев разговор са присутнима у конференцијској соби дворане у Лас Вегасу, непосредно након победе Кингса над Далас Мевериксима на старту Летње лиге, током ког је легендарни српски кошаркаш најавио - прелазак на следећи ниво.

Заправо, Дивчев неформалан разговор са колегама и пријатељима вођен је пред укљученим камерама, није се радило о његовом интервјуу за ову ТВ мрежу.

"Сада идемо на следећи ниво. Ово су момци који су играли у неким од шампионских тимова. Знају како се побеђује и наши клинци ће лакше направити тај искорак. Биће им потребна помоћ на терену и ван њега", причао је Дивац.

По повратку у престоницу Калифорније, некадашњи ас Кингса затекао је растројен тим у ком је "све пуцало" у односима искусног тренера, Џорџа Карла и прве звезде екипе, Демаркуса Казинса. На крају сезоне 2015/16, завршене скором 33-49 са осам победа заостатка за првим тимом "изнад црте" на Западу, Дивац је већинском власнику и групи мањих инвеститора представио план који је подразумевао растанак са Карлом, за почетак.

КАКО ДАНАС ДЕЛУЈЕ ТРЕЈД КАЗИНСА ИЗ 2017. године?

У којој мери су "газде" биле задовољне замислима дебитанта у конкуренцији генералних менаџера посведочио је и нови уговор који је већ тада добио. Са осме позиције на драфту узео је Маркиза Криса и моментално га трејдовао у Финикс Сансе, за Богдана Богдановића, Јоргоса Папајаниса и Скала Лабисијеа, али и 14. и 28. пик на драфту.

Пред Ол-стар паузу у фебруару 2017. узбуркао је јавност трејдом "Бугија" Казинса и Омрија Каспија у Њу Орлеанс Пеликансе, од којих је добио Бадија Хилда, Тајрика Еванса, Ленгстона Галовеја и право избора у првом кругу драфта. Искористио га је пар месеци касније, да после Деарона Фокса са пете позиције узме и Зака Колинса са десете и трејдује га у Портланд Трејблејзерсе за Џастина Џексона, док је у другој рунди "покупио" Харија Џајлса и Френка Мејсона, преко Филаделфије Севентисиксерс.

Уз неколико бурних епизода у самој франшизи, афере о шпијунирању и "хлађења" односа између Дивца и Јергера, "турбо" Кингси које је са позиције "четири" покушавао да обузда Немања Бјелица једно време били су у трци за плеј-оф, али су попустили после Ол-стар паузе и, уз скор 39-43, продужили низ сезона без пласмана у плеј-оф на 13.

Прогнозе за сезону 2019/20?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар