Катаи у Чикагу као у Србији...

Овде ћу заувек да живим! Некадашњи фудбалер Војводине, Црвене звезде и српске репрезентације Александар Катаи за "Глас Америке" каже. . .

Фудбал 11.07.2019 | 08:00
Катаи у Чикагу као у Србији...
Чикаго одавно важи за "други НАЈВЕЋИ српски град" у свету, после Београда. Многобројна српска заједница у Чикагу пренела је обичаје, традицију, кухињу... Није ни чудо што многи који одлазе "преко баре" бирају баш овај амерички град за своје ново пребивалиште.

Ни Александар Катаи, бивши фудбалер Војводине и Црвене звезде и националног тима, не разликује се од многих других сународника. У фебруару 2018. године постао је фудбалер екипе Чикаго фајер, чији је тренер Вељко Пауновић, а саиграч му је Немања Николић.

Катаију је у Чикагу толико добро да каже да ће ту да настави да живи и кад оконча каријеру.

"Сад како живим овде, ево годину и нешто дана, све више и више ми се свиђа и мисим да, како каријера буде текла, да ћу се једног дана вратити да живим овде", рекао је Катаи у интервјуу за "Глас Америке".

Додаје да му апсолутно ништа не недостаје, осим породице.

"Све имамо - од ресторана, наше хране, све имамо, пријатеље, дакле, ништа не фали осим, наравно, породице", додаје Катаи.

Фудбал у Америци још није на највишим гранама, као неки други спортови, попут америчког фудбала, кошарке, хокеја на леду, бејзбола, али самим тим што многа велика имена европског фудбала, попут Златана Ибрахимовића, Вејна Рунија, раније Бастијана Швајнштајгера (играо баш у Чикагу), Френка Лампарда, Стивена Џерарда, Андрее Пирла... говори у прилог томе да квалитет мора да се повећа.

"Највећа разлика је у томе што је у САД ограничен буџет, за разлику од европских клубова... Али, мислим да се сваке године квалитет лиге повећава и да ће достићи озбиљан нив, јер већ сад има стварно преозбиљних играча", додаје Катаи у разговору за "Глас Америке".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар