БИла је Маринина десна рука, а онда почела да је пљује!

Бивши капитен кошаркашица Србије Милица Дабовић осула је салву тешких ријечи по селекторки у завршници Европског првенства на којем је без ње у саставу освојена бронза. Зашто ју је НЕ Марине Маљковић забољело много више од осталих?

Кошарка 10.07.2019 | 22:45
БИла је Маринина десна рука, а онда почела да је пљује!
Кошаркашице Србије освојиле су бронзану медаљу на недавно завршеном првенству Европе, које је одржано у Летонији и Србији.

Селектор Марина Маљковић и неколико играчица ризници трофеја су послије златне медаље на Европском првенству 2015. у Мађарској и бронзе на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру годину дана касније, придодале нову.

Међу њима, међутим, није била Милица Дабовић, која је као капитен предводила тада Србију до највећих успјеха репрезентације.

Некадашња кошаркашица ипак је била у центру пажње јавности након бројних објава на друштвених мрежама током Европског првенства.

Све оне биле су усмјерене против Марине Маљковић. И биле су веома жестоке. Разлог - што је није позвала у национални тим, иако није играла дуже од двије године, све до ангажмана у Албанији, у екипи Валоне.

Дабовићева је жестоко критиковала селекторку Србије прије свега јер је није вратила у репрезентацију, без "длаке на језику" оспоравала њену стручност, ударила је веома "ниско", а није се либила ни да изнесе "прљав веш".

Оно што упада у очи је да је некадашњи капитен Србије у својим "исповјестима" на друштвеним мрежама више пута поменула да је била спремна да се врати у национални тим и да поново "остави срце на терену као увијек, да слави, вришти, да се кида", и апострофирала да је све то жељела "јер много воли своју земљу".

"Боли ме што нисам на терену да оставим срце као увијек, да славим, вриштим, да се кидам, али сам на трибинама иако сам још много могла да дам, одакле свим срцем са својим сином, мојом најсвјетлијом медаљом из душе и срца дајем подршку мом тиму, мојим дјевојкама које сам увијек штитила и подметала леђа и налазила снаге. Волим своју земљу, породицу, пријатеље, свој народ и знајте жао ми је што нисам на терену, а питала сам, молила сам да по ко зна који пут оставим срце за све вас. То је одлука једне особе, њене сујете, њених комплекса", написала је.

А урадила је све супротно ономе што је написала. Искористила је прилику да "опљуне" селекторку и њен избор играчица у репрезентацији у најгорем тренутку - када су се дјевојке бориле у завршници Европског првенства.

Иако се нико из националног тима није огласио послије врло "тешких" ријечи некадашњег капитена, сигурно је да су нису могле да прођу незапажено и бар "окрзну" некадашње саиграчице. Дабовићка није успјела да дестабилизује тим, што је он показао када се после тијесног пораза у полуфиналу издигао и дан касније успио да убједљиво тријумфује у мечу за треће мјесто, али репрезентативкама прозивке на рачун селекторке сигурно нису биле потребне у тренуцима када се све рјешавало на првенству. И то од стране бившег капитена, вође...

А зашто је Милица Дабовић баш искористила прилику да "удари" по Марини Маљковић сада, послије дугогодишњег познанства, успјешне и блиске сарадње, три године послије напуштања репрезентације? Како је уопште дошло до тога? Јавност, вјероватно, никада неће сазнати...

Њих двије дуго су сарађивале, не само у репрезентацији, за коју је Дабовићева наступала 14 година, већ и у клубовима - Партизану три сезоне, а потом још двије у Лиону.

И управо је Марина била та која је Милици дала капитенску траку, прогласила је вођом тима, који се попео на кров Европе, а онда и на олимпијско постоље.

Милица Дабовић је четири мјесеца послије освајања бронзе у Рију 2016. одлучила да се опрости од репрезентације.

"Мислим да је баш право вријеме за одлазак. Поносно одлазим као капитен златне репрезентације", поручила је тада додавши да је пресрећна због свега што је направила са националним тимом.

Годину и "кусур" након тога је постала мајка, а убрзо послије тога донијела је одлуку да се врати кошарци, али није имала много успјеха. Сама је признала да се нудила овдашњим клубовима за које је играла, али да су јој отворено рекли да за њу нема мјеста, а онда је саопштила и селекторки да, упркос томе, што нема ангажман, што готово три године није узела лопту, жели да се врати у репрезентацију. И она јој је поручила исто.

Ипак, то Маринино НЕ забољело ју је много више од осталих...

Тада је "промијенила плочу" па је рекла да се од кошарке опростила "у погрешном тренутку", изнијела да су у репрезентацији владали лоши односи, да је била нездрава атмосфера...

Тако, изненада, баш пошто јој је селекторка саопштила да за њу нема мјеста у националном тиму, који по неписаном, али увријеженом правилу који поштују готово сви тренери, увијек треба да окупи најспремније и најбоље.

И селекторка је то урадила и овај пут и Србији донијела ново европско одличје. У том тиму није било некадашњег капитена, јер није заслужила мјесто. Ту прилику вјероватно неће добити ни у будућности, али не партијама на терену, већ због тога што је изабрала да затвори врата репрезентације на погрешан начин.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар