ЛЕ: Радник - Трнава, стиже 500 Словака!

У Бањалуку стиже 500 навијача Спартака! Словаци ће имати велику подршку на Градском стадиону.

Фудбал 10.07.2019 | 18:08
ЛЕ: Радник - Трнава, стиже 500 Словака!
Бијељински Радник у четвртак од 19 часова на Градском стадиону у Бањалуци угостиће Спартак из Трнаве, у првом мечу првог кола квалификација за Лигу Европе.

Словачки тим пети пут у посљедњих деценију и по гостоваће у БиХ, а на мечу у граду на Врбасу имаће велику подршку, с обзиром да је најављено да ће из Трнаве допутовати чак 500 навијача.

"Спартак има највећу армију навијача у Словачкој, у шта смо се увјерили недавно на мечу Суперкупа Чехословачке против Славије из Прага", каже тренер Радника Младен Жижовић.

Иако је Спартак у том мечу поражен од Славије из Прага убједљиво 3:0, домаћи симпатизери подршку свом тиму пружали су не само у регуларних 90 минута, него и по завршетку сусрета.

"Имали су фантастичну подршку, а оно што је за мене било непојмљиво, када упоредимо са еx-Yу простором, је то да на стадиону, у мечу између клубова из Словачке и Чешке, није било нити једног полицајца. Није било никаквих тензија, домаћин је изгубио 3:0, а домаћи навијачи остали су 15 минута након меча да бодре свој тим. Мислим да би код нас меч био прекинут већ након 60. минута", истакао је Жижовић.

Спартак је до сада играо против тузланске Слободе 2004. године (Интертото Куп), Сарајева (2009) и Олимпика (2015) у квалификацијама за Лигу Европе, те прошле године против бх. шампиона, Зрињског из Мостара, у квалификацијама за Лигу шампиона.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар