''Пут свиле'' не привлачи Бејла!

Велшанин одбио луду понуду из Кине! Герет наставља да "дрибла" Мадриђане! Може да обезбеди и потомке, али Бејла не занима Кина! Велшанин ће напустити Реал Мадрид само ако добије понуду неког од најбољих европских клубова!

Фудбал 10.07.2019 | 20:02
''Пут свиле'' не привлачи Бејла!
Герет Бејл није у плановима тренера Реал Мадрида Зинедина Зидана за нову сезону, због чега се већ дуго спекулише да би ускоро могао да промени клуб.

Извесно је да то неће бити екипа у Кини, јер је одбио понуду коју би тешко ко могао да не прихвати.

Наиме, "Марка" је пренела да је Реал имао понуду неименованог кинеског клуба за велшког фудбалера за недељну плату од 1,3 милиона евра, али је Бејл рекао НЕ!

Бејл је наводно глатко одбио то богатство, пошто жели да пређе само у неки од најбољих европских клубова.

Он у Мадриду зарађује 17 милиона евра годишње, а уговор му истиче за три године. 

Бејл, који ће овог месеца напунити 30 година, прошле године доживео је неколико пута да му звижде навијачи, а спекулисало се и да се не слаже најбоље са саиграчима. Упркос томе и јасном ставу Зидана, он не жели овог лета да напусти Сантјаго Бернабеу.

Шушка се да би Бејл могао да се врати у Енглеску наредних дана, јер се прелазни рок у Премијер лиги затвара 8. августа.

Бивши фудбалер Саутемптона и Тотенхема је прошле сезоне одиграо 42 утакмице за Реал у свим такмичењима, и постигао је 14 голова уз шест асистенција.

Добио је Герет Бејл сулуду понуду из Кине и – одбио је. Неименовани клуб са Далеког истока понудио је Велшанину невероватан уговор: 1.200.000 фунти недељно, што је дупло више него што има у Реал Мадриду. Али, њему се не иде тамо.

Наравно, постојала је и цака у понуди, Бејл је требало да избоксује раскид уговора са Реалом, да оде без обештећења. Али, иако би му у Мадриду радо видели леђа, тешко да би га пустили за нула евра.

Није се ни Бејл потрудио око те понуде. Можда је могао да се натеже са челницима клуба, као што то чини у последња два месеца, али њему се просто не иде у Кину, ни за какав новац, пише Марка.

Штавише, Герет је добио прву рунду борбе са Реалом. Убачен је на списак играча за пут на припреме у Канаду, иако му је било речено да потражи нову средину. Брзоноги Велшанин је на то одговорио да нема намеру да иде тек тако и да ће му бити драже да седи на трибинама и зарађује 17.000.000 фунти годишње плате у наредне три године, колико има уговор.

Још две опције које су се појавиле претходних дана су Манчестер јунајтед и Бајерн. Бејлов менаџер Џонатан Барнет одбацио је обе.
„Герет би се фино уклопио у Манчестер, али од тога, ипак, неће бити ништа. Што се тиче Бајерна, они би Бејла на позајмицу, али то се неће догодити. Он није фудбалер за позајмице. Уз то, лепо му је у Шпанији, морала би да стигне нека баш јака понуда да би отишао. Позајмице нису опција“, истакао је Барнет.

Шта онда Бејл хоће, чему се нада? Жеља му је да се врати у Енглеску. У клуб који игра Лигу шампиона. Прелазни рок на Острву траје до 8. августа, тако да је тај излаз за Велшанина сваким даном све ужи.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар