Серена "отворила душу"...

Схватила грешку, оптужила медије, поменула ћерку. . .  Америчка тенисерка Серена Вилијамс огласила се поводом спорног финала УС опена 2018. године.

Тенис 11.07.2019 | 11:29
Серена "отворила душу"...
Вилијамс је у финалу УС опена направила драму, сву пажњу преусмерила на себе и значајно умањила успех младе Јапанке, која је тада освојила свој први Гренд слем.

Она је сада, скоро годину дана касније, написала отворено писмо у којем је открила разговор са Осаком, а осврнула се и на исправну одлуку судије Карлоша Рамоша, коју је она сматрала "крађом".

"Не само да ми је одузет гем, већ је и неком другом одузето славље. Она је те тренутке требало да памти као најсрећније у дугој и успешној каријери", написала је Серена и додала да је неколико дана после финала кренула да посећује психотерапеута.

Затим се одлучила да Осаки напише писмо, у којем је успела да нездраву атмосферу коју је сама направила припише медијима.

"Као што сам рекла на терену, изузетно сам поносна на тебе и искрено ми је жао. Мислила сам да поступам исправно и да стајем за себе. Нисам знала да ће медији покушати направе непријатеље од нас две. Волела бих да имам прилику да се поново нађем у том тренутку. Увек ћу те подржавати, и увек јесам. Никада ми није био план да пажњу скренем са неке жене, поготово црне спортисткиње. Једва чекам да те гледам у будућности и, веруј ми, увек ћу бити твој навијач. Желим ти само успех, данас и у будућности. Понављам, поносна сам на тебе. Шаљем ти љубав, као твој навијач, Серена".

Када је добила одговор од Осаке, Серена се, како каже, расплакала.

"Људи могу да бес схвате као снагу јер не могу да направе разлику између њих. Нико се није борио за себе као ти и мораш да наставиш да будеш пионир", одговорила је Осака.

Освајачица 23 Гренд слем титуле је затим написала шта је открила после одговора млађе колегинице.

"У том тренутку сам разумела прави разлог тога што нисам добро поднела ситуацију на УС опену: Није то било због реакција које сам добила, већ због онога што се десило младој девојци која је заслужила више. Тада сам осетила да сам направила грешку и да је требало да ћутим. То сам све схватила када сам видела њену поруку... Видела сам да је у праву", истакла је Серена.

Истог дана када је објављена Серенина порука свету, Американка је успела да савлада сународницу Алисон Риск и пласира се у четвртфинале Вимблдона.

Она би титулом на Вимблдону освојила 24. Гренд слем трофеј, чиме би се изједначила са легендарном Маргарет Корт на вечној листи, али и постала четврта тенисерка која је освојила Гренд слем као мајка.

На то да је она мајка је, по ко зна који пут, подсетила у свом писму.

"На крају крајева, моја ћерка је разлог због којег не смем да ћутим и због којег сам поново кренула да играм тенис", закључила је Вилијамс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар