Барселона нема пара да плати Гризмана?!

Преговори с банкама иду споро, одлаже се уплата клаузуле! Шпанијом се пронела вест да Барса има проблем с ликвидношћу, али стижу уверења да ће све бити завршено ускоро.

Фудбал 10.07.2019 | 17:11
Барселона нема пара да плати Гризмана?!
Среда је, бар је тако било најављено, требало да буде дан када ће Барселона пребацити 120.000.000 евра Антоану Гризману како би Француз могао да оде у седиште Ла Лиге и заједно са својим адвокатима уплати откупну клаузулу Атлетику и тако постане слободан играч. Среда је дошла, Барселона се није померила с мртве тачке, а Шпанијом се пронео глас - клуб нема пара да исплати Гризманов трансфер!

Додуше, све то стиже из редакције листа АС, а познато је да су релације између Мадрида и Барселоне натегнути чак и до те мере да новинари често „буше“ ону другу страну. Можда на први поглед делује грубо, али Барселона у овом тренутку заиста није у могућности да исплати Гризманову откупну клаузулу. На причу мадридског дневника надовезао се и каталонски Спорт, који најављује да се уплата одлаже за највише 72 часа, а разлог је у томе што Барселона има проблем с ликвидношћу и да преговори с банкама теку споро јер клуб засад не може да обезбеди финансијске гаранције. Али, мање популарна новина у Каталонији нема дилему да ће трансфер бити завршен до краја седмице најкасније. 

То значи да ће и Гризман добити нешто више од 30 дана одмора колико је унапред договорио с људима из Барселоне, односно да га на стадиону Камп Ноу неће бити бар до следећег понедељка.

Проблем је настао управо због Гризманове одлуке да се не појави на почетку Атлетикових припрема, због чега се мадридски клуб наљутио на Барселону и саопштио да отпада претходно успостављени договор да откупна клаузула буде исплаћена у три рате. Барса је сада у позицији да мора да искешира свих 120.000.000 евра, плус још отприлике шест милиона за обраду трансфера и потребну папирологију, што је додатно отежало ситуацију.

Наводно, уплату не треба очекивати пре петка, а можда чак и у понедељак.

Тензије између два клуба довеле су преговоре у нимало пријатну ситуацију, док Гризман постаје све омраженији на месту где су га сви гледали као идола. Зато је Атлетико још првог дана Жоау Феликсу уручио Гризманову „седмицу“, а председник клуба Енрике Серезо је Француза назвао кукавицом...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар