Предсједништво да усвоји буџет

- С обзиром на то да је Нацрт закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ прије седам мјесеци достављен Предсједништву БиХ очекујемо да ће у што скорије вријеме бити усвојен и упућен у парламентарну процедуру - истакао је замјеник предсједавајућег Савјета министара и министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда.

Босна и Херцеговина 10.07.2019 | 12:30
Предсједништво да усвоји буџет
Замјеник предсједавајућег Савјета министара и министар финансија и трезора БиХ навео је у саопштењу за јавност да је, након изнесених примједби, постигнут договор предсједавајућег и двојице замјеника да се сједница пролонгира и закаже за 23. српња ове године.

"С обзиром на то да о појединим тачкама које су припремљене у Генералном секретаријату Савјета министара БиХ постоје различити приступи,  колегијим је одлучио да се до наредног одржавања сједнице покушамо усугласити и завршити обавезе које су пред нама", рекао је Беванда. 

Он је навео да је Министарство финансија и трезора БиХ на вријеме припремило, а Савјет министара усвојио буџет институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2019. годину, као и Одлуку о привременом финансирању за трећи квартал ове године која још није усвојена, али су у складу са законом исплаћене плате за јуни и редовно се отплаћује спољни дуг.  

"С обзиром на то да је Нацрт закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ прије седам мјесеци достављен Предсједништву БиХ очекујемо да ће у што скорије вријеме бити усвојен и упућен у парламентарну процедуру", рекао је Беванда и додао: 

"Усвајање буџета најбољи је начин финансирања институција БиХ јер нема ограничења као код привременог финансирања нити могућих смањења капацитета у раду".  

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ах

10.07.2019 11:05

Кад су у питању паре како се брзо договоре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.07.2019 16:02

Брзо он стигне из Сплита са аудијем ку 8 , живи у ХР а 20 год . глоби нас и паметује и менђуша је на мјесту.

Name

ЗА

10.07.2019 11:13

ЗОВУ ТЕ У АЛУМИНИЈСКИ КОМБИНАТ МОСТАР НА РАКИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране

10.07.2019 12:04

Зар нема замјену овај дозивотни паметњаковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ах

10.07.2019 13:26

Која замјена гдје си видио да се неко мјења у било којој странци само крузе ко гаврани

ОДГОВОРИТЕ
Name

ах

10.07.2019 13:29

Опет ми гласамо за њих 20година нису они криви ми смо криви сто гласамо за лопове

ОДГОВОРИТЕ