WБ: Овације за Серену! Вратила је сервис од 222 км/ч!

Неписано правило мешовитог сингла је да тенисер "не запиње" из све снаге када сервира према ривалки, али. . .

Тенис 10.07.2019 | 10:13
WБ: Овације за Серену! Вратила је сервис од 222 км/ч!
Седмострука шампионка и двоструки освајач Вимблдона наставили су медијски веома популаран поход на финалу микс дубла.

Серена Вилијамс и Енди Мареј пласирали су се у четвртфинале игре мешовитих парова победом над Ракел Атаво и Фабрисом Мартеном, након чега ће се сусрети са првим носиоцима, Бруном Соарешом и Никол Мелихар.

Најзанимљивији детаљ сат и 38 минута дугог меча на "Централном стадиону" био је Серенин ритерн на сервис француског тенисера од 222 километара на час. Уз овације са трибина, Американка и Шкот наставили су у јаком ритму до победе од 7:5, 6:3.

Била је то њихова друга победа без изгубљеног сета.

"Ритернирала је бриљантно, чинила је да посао буде далеко лакши, док сам ја био онај који промашује. Ако буде наставила са оваквим ритерн ударцима, имаћемо добре шансе", прокоментарисао је Мареј, који је после двоструке операције кука и годину и по дана паузе одлучио да други повратак тенису започне у мешовитој конкуренцији.

Раније у току дана, Серена је водила борбу са земљакињом Алисон Риске пуна два сата, падала, устајала и на крају се пласирала у полуфинале победом од 6:4, 4:6, 6:3. Наредна ривалка биће јој Барбора Стрицова, а тај дуел заказан је за четвртак.

У другом полуфиналу женског сингла састаће се Елина Свитолина и Симона Халеп.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дарwилл

10.07.2019 10:17

Серена је бомба!

ОДГОВОРИТЕ