Тринкијери: Хтио сам тим са Србима!

Гаги био метар у голу! Боли ме колико су ми врата затворили испред носа! Тренер Партизана о новом појачању Рашону Томасу, Немањи Гордићу, као и „стативама“ у прелазном року. . .

Кошарка 10.07.2019 | 15:17
Тринкијери: Хтио сам тим са Србима!
Дуго су навијачи Партизана чекали прво летње појачања за наступајућу сезону, а дочекали су га у лику Немање Гордића. Уследило је затишје пред буру, а онда је у једном дану откривено да је Парни ваљак потписао једног, а потом договорио и другог играча који ће појачати обе позиције у рекету! После Рашона Томаса стиже и Вилијам Мозли, али оно право тек следи.

Наиме, док стручни штаб ради на довођењу играча на европском континенту, спортски диретктор Никола Лончар борави у Сједињеним Америчких Државама, где прати Летњу лигу и разговара с потенцијалним аквизицијама. У јеку потраге за новим именима, тренер Андреа Тринкијери је за Спортски журнал говорио о прелазном року и многим детаљима - од тога зашто је Рашон Томас изабрао Партизан, преко тога колико је „статива“ у прелазном року погодио црно-бели тим, али и како је Драган Милосављевић био „метар у голу“, па је лопта избачена из истог...

“Рашон Томас ће доћи у Партизан јер ће имати простора да се развија. Питао ме је за списак играча: Мели, Стрелнијекс, Вонамејкер, Милер, Лендејл, Маринковић... Онда ми је рекао: 'Можда је најбоље да идем тамо где могу да будем најбоља верзија себе'. Три пута сам причао с њим. Много евролигаша нам је било конкуренција“, прича Тринкијери за Спортски журнал.

Пре Томаса у Хумску 1 стигао је Немања Гордић, што је тема која је посебно отворила Тринкијерија...

“Прво сам покушавао да пронађем домаће играче. Још ме боли колико су ми врата затворили директно у нос. Није могло ни да се прича о домаћим играчима. То је за нас било недозвољено. Волео бих да направим екипу с много домаћих играча, али то није било могуће. Онда смо тражили другачије. А, шта је најсличније домаћим играчима? Немања Гордић“.

Говорио је Тринкијери и о „стативама“ које је Партизан погодио досад. Све је објаснио у фудбалском маниру.

“Било их је 10 до 12. Три пута је лопта долазила на саму линију гола, али је неко избацивао с ње. Једном је лопта и ушла пола метра, али судија није видео“.

То је био Драган Милосављевић.

“Он је био метар у голу. Продао сам чак и 'кућу на мору' да бих га довео, али је онда лопта избачена из гола. Има добрих домаћих играча, али тренутно су недоступни“.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар