WБ: У 34. години играће прво полуфинале!

Баш на Вимблдону! Велики успех наредне ривалке Серене Вилијамс.  Свитолина и Стрицова комплетирале полуфинале.  Украјинка и Чехиња међу четири најбоље.

Тенис 10.07.2019 | 09:35
WБ: У 34. години играће прво полуфинале!
Узбудљив дан на Вимблдону!

Серена Вилијамс ушла је у полуфинале у динамичном дуелу против Алисон Риск и успех је прославила бурно.

Неколико сати касније, Серена је сазнала да ће играти за пласман у финале против Чехиње Барборе Стрицове, која је у четвртфиналу савладала домаћу, британску тенисерку Јохану Конту, резултатом 7:6, 6:1.

Иако је одавно зашла у тридесете године (рођена је 1986), Стрицова је овог лета ПРВИ пут ушла у полуфинале гренд слем турнира.

А, на Вимблдон је дошла као 54. играчица у синглу и трећа на свету у дублу. Уосталом, игра парова је кроз каријеру била њена специјалност...

У другом полуфиналу играће Украјинка Елина Свитолина (која је победила Каролину Мухову 7:5, 6:4) и Симона Халеп, која је такође у два сета елиминисала Кинескињу Жанг Шуаи (7:6, 6:1).

Полуфинални парови на Вимблдону у конкуренцији тенисерки су комплетни! После Симоне Халеп и Серене Вилијамс, карте за место међу четири најбоље овериле су Елина Свитолина и Барбора Стрицова.

За финале ће се борити Халепова и Свитолина, као и Вилијамсова и Стрицова.

Елина Свитолина се добро намучила против Каролине Мухове. Меч је трајао сат и по, а Украјинка је славила са 7:5, 6:4. И у овом мечу виђено је обиље брејкова. Чак је Мухова у првом сету водила 4:1 и онда је допустила Свитолини да направи потпуни преокет.

Чак и другом сету Чехиња је прва одузела сервис ривалки, повела са 2:0, а онда са још четири брејка укупно Украјинка је окренула и победила са 2:0 у сетовима.

Ако није успела Мухова, успела је друга Чехиња, Барбора Стрицова. Ветеранка из Плзена победила је у два сета Јохану Контру и расплакала Британце – 7:6, 6:1 за сат и по времена игре.

После тесног првог сета Стрицова је декласирала Конту у другом делу меча и успела је направи „круг“. Наиме, Чехиња је на сва три остала гренд слема успевала да дође до полуфинала, не и даље од тога, осим на Вимблдону. Ето, сад је и тај циклус завршила.

А, можда сада оде у Лондону даље него игде друго...

Фото: Реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар