Дегенек иде из Ал Хилала, да ли назад у Звезду?!

Можда баш уместо Вујадина Савића. . .

Фудбал 10.07.2019 | 08:38
Дегенек иде из Ал Хилала, да ли назад у Звезду?!
Београд, Никозија, Токио, Ријад. Спојени у једном дану као дестинације у које ће наредних дана бити упрте очи навијача, али и управе Црвене звезде. Јер малтене истог тренутка кад се појавила информација да би Вујадин Савић могао да каријеру настави у АПОЕЛ-у из Саудијске Арабије стиже абер да се у Љутице Богдана враћа – Милош Дегенек!

Веродостојност информације тешко је сада проверити, јер црвено-беле вечерас чека меч са Судувом на почетку квалификација за Лигу шампиона. Међутим, саудијски медији не сумњају да Дегенек иде из Ријада. Тврде да је његов одлазак из Ал Хилала, само шест месеци након што је за 3.580.000 евра стигао из Звезде, сасвим реална опција.

Ал Хилал је наиме на захтев новог шефа Развана Луческуа већ почео преговоре око довођења 27-годишњег репрезентативца Јужне Кореје Јанг-хјун Соа. Његовом клубу Токију је понуђено обештећење од 2.500.000 евра, док ће сам фудбалер добити толико по години уговора, а то је дупло више од онога што зарађује у лидеру јапанске Џеј лиге. Растанак је дакле могућ, не зна се још да ли ће Ал Хилал ићи на продају или позајмицу.

А да ли баш Звезда?

Саудијски Скај Спорт уверава да је тако, мада сумњамо да је тамошње колеге можда “преварила“ на Дегенекова објаву на друштвеним мрежама.

“Срећно, Звездо, да опет ово доживимо сви“, написао је Дегенек уз фотографију прославе оног култног гола у епском реваншу са Салцбургом када се Звезда после 0:2 вратила на 2:2 и изборила деби у Лиги шампиона.

Наравно, нигде ту Дегенек није рекао да се враћа, посебно не одмах, али Саудијци су то тако протумачили, па су навијачи великана из Ријада већ почели да се опраштају од репрезентативца Аустралије са српским пореклом. Уосталом, није тајна да су црвено-бели још почетком лета испитивали могућност да се Дегенек врати, али је тада било неизводљиво. Ако би Со дошао у Ријад околности би се значајно промениле.

Ипак, први предуслов је да Савић оде на позајмицу у АПОЕЛ. Јер само тако би се отворило место за Дегенека. Звезда на штоперима већ има Немању Милуновића, Срђана Бабића и Радована Панкова.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар