Мекинро о форми великана: Рафа, па Роџер!

Новак је за мало иза њих! Троструки шампион Вимблдона Џон Мекинро сматра да је водећа тројка светског тениса у одличној форми.

Тенис 10.07.2019 | 10:51
Мекинро о форми великана: Рафа, па Роџер!
Американац који ради као стручни коментатор за ББЦ ипак је дао свој суд о форми и мечевима најбољих светских тенисера до четвртфинала.

Иако је протеклих дана говорио како је Новак ког можете да победите “само ако се помолите богу”, ипак додаје да су његови ривали показали за нијансу више сигурности.

"Рекао бих дан је Надал показао најбољу форму за сада, изгледа заиста невероватно на терену. Федерер је близу иза, а Ђоковић је веома, веома добар, али за мало иза обојице. Ипак, у неком моменту мораћемо да видимо какав је жреб”, рекао је у емисији “Данас на Вимблдону".

Њих тројица су са 32, 33 и 37 година, међу деветорицом старијих од 30 година који су били у осмини финала.

Мекинроа су питали и да каже нешто на тему зашто су Роџер, Новак и Рафа и даље тако доминантни у свету тениса.

"Под један мислим да је јако важно разумети како иде процес опоравка, како да се боље припремите, они сада имају читаве тимове људи иза себе. Ми у моје време нисмо имали од шест до осам људи који су били око нас и проверавали сваки детаљ у нашем физилком и менталном стању, а то је потребно да будете спремни", каже Американац.

Додао је и ово: "Ови момци су чудо. Сведоци смо јединственог времена у свету тениса, ово су три највећа играча по мени. И то кажем ја који сам за идола имао Рода Лејвера и играо против Пита Сампраса и Бориса Бекера. Мислим да су њих тројица највећи играчи који су икад играли, воле да играју и да се такмиче и то их издваја од свих осталих".

У среду у четвртфиналу, Надал игра са Семом Кверијем, Роџер Федерер се састаје са Кеијем Нишикоријем, а Новака Ђоковића очекује окршај са Давидом Гофаном, док ће победник тог меча играти са бољим из дуела Гвиде Пеље и Роберта Баутисте Агута.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар