WБ: Серена и Симона у 1/2-финалу!

Шампионска игра Серене за полуфинале Вимблдона! Серена Вилијамс пласирала се у полуфинале Вимблдона, где се бори за осму титулу у каријери.

Тенис 09.07.2019 | 17:11
WБ: Серена и Симона у 1/2-финалу!
Вилијамс је у америчком дуелу после велике борбе надиграла Алисон Риск са 6:4, 4:6, 6:3.

Иако је у 38. години живота, Вилијамс је у најтежим и најбитнијим тренуцима меча играла боље од ривалке и после двочасовне игре "сломила" њен отпор.

Вилијамс је имала чак 19 ас удараца, последњим је "оверила" победу, а колико је била доминантна показује податак да је имала чак 16 брејк лопти.

Искористила је шест, али није успела да спаси ниједну од пет брејк прилика своје ривалке, због чега је Риск и парирала искуснијој земљакињи тако дуго.

Вилијамс, која има 23 Гренд слем титуле у каријери, у полуфиналу ће играти са бољом из дуела између Барборе Стрицове и Џоане Конте.

У међувремену, она ће у уторак играти још један меч на Вимблдону, у тандему са Ендијем Маријем у конкуренцији микс-дублова.

Ривали у шеснаестини финала турнира су им Фабрис Мартин и Ракел Атаво, 14. носиоци, а победник ће на главне фаворите Бруна Соареша и Никол Мелихар.

Није јој било лако, али је нашла пут ка најбоље четири на Вимблдону.

Када је одсервирала ас за победу против сународнице, Алисон Риск, Серена Вилијамс окренула се ка својој ложи и подигнутих руку славила заједно са тренером Патриком Муратоглуом, супругом Алексисом Оханијаном и другима...

На најпрестижнијем гремд слем турниру, који је освајала СЕДАМ пута, поново се пласирала у полуфинале...

Вилијамс - Риск 6:4, 4:6, 6:3.

"Играла је данас одлично, добила је много добрих тенисерки и била је близу и данас да победи. Емоције? Па, борба је за полуфинале, то се не догађа сваки дан. Био је ово дугачак пут и тако сам и славила", рекла је Серена за "Еуроспорт" после меча који је трајао два сата и три минута.

Након велике борбе, освајачица 23 гренд слем трофеја ушла је у полуфинале, када ће играти против боље из дуела Барбора Стрицова (Чешка) - Јохана Конта (Велика Британија), док ће у другом делу "костура" Симона Халеп дочекати победницу меча Елина Свитолина (Украјина) - Каролина Мухова (Чешка).

У полуфинале се пласирала и Симона Халеп, која чека победницу меча између Елине Свитолине и Каролине Мухове.

Халеп је победила 50. тенисерку света Кинескињу Шуај Џенг после два сета – 7:6, 6:1, за сат и по игре.

У првом сету тенисерке су направиле по један брејк, па је одигран тај-брејк, који је Халеп добила са 7:4.

Халеп је други сет освојила без већих проблема, препустила је противници само један гем и пласирала се у полуфинале трећег Гренд слем турнира у сезони, први пут од 2014. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар