Партизан дугује 20.000.000 евра!

На играче и запослене оде 10. 000. 000 годишње! Вулетић: Ми немамо духове који лебде над стадионом! Потпредседник црно-белих потанко о актуелним дешавањима у Хумској и око ње. . .

Фудбал 09.07.2019 | 20:02
Партизан дугује 20.000.000 евра!
Партизанов дуг износи између 20.000.000 и 21.000.000 евра.

То је новинарима, током припрема црно-белих на Похорју, предочио Владимир Вулетић, потпредседник клуба из Хумске 1, уверавајући да нису тачне кулоарске приче да су дуговања дупло већа. Такође, професор Римског права на Правном факултету у Београду потврдио је да играчима касне плате, али да годишње Парни ваљак троши више од 10.000.000 евра не би ли измирио надлежности фудбалерима и запоследнима у Радној заједници.

У једночасовном обраћању јавности Вулетић се дотакао многих тема, али ове које се тичу финансија делују најконкретније.

„Партизан је суочен са агресивним приступом јавности бивших спортских радника и бивших фудбалера, говоре о катастрофалном стању, дугу који превазилази 40.000.000 евра. Неки који се издају за легенде или их медији тако називају тврде да је катастрофа, а могу да вам саопштим да је дуг Партизана барем упола нижи. Између 20.000.000 и 21.000.000 евра. Одговорно стојим иза ових речи. Осим тога, обавеза АПР је да се изјасни до 31. јула, а иста форма која је радила ревизорски извештај за ФСС и Црвену звезду објавиће и стање нашег дуга, тако да никакве мистификације не постоје“, поручује Вулетић.

Према његовом казивању, никакви репови се не вуку за Партизаном.

„Дуг од око 20.000.000 евра је јединствен. Немамо категорије које не познају економија или финансије, попут књиговодственог или реалног дуга. Немамо никакве духове који лебде над стадионом и касперске категорије унутар дугова“, индиректно је пецнуо вечитог ривала Вулетић, пре него што је појаснио на шта црно-бели највише троше новац. „Више од 10.000.000 евра на годишњем нивоу одлази на плате фудбалера и Радне заједнице. То значи да је буџет Партизана готово 15.000.000. Само 1.000.000 динара на месечном нивоу кошта одржавање стадиона, а највећи терет пада на фудбалски клуб“.

Попут Сава Милошевића пре неколико дана, потврдио је и други човек клуба да се играчима дугује новац.

„Постоје кашњења, то је тачно. Партизан живи живот без Лиге Европе, у једном тренутку био је петопласирани тим Суперлиге, али играчи су приоритет. Ово јесте тежак финансијски тренутак за Партизан. После сушне европске сезоне, рекло би се, делом и због жреба“.

Вулетић је затим практичним примерима желео да укаже да му смета третман који црно-бели уживају у српском фудбалу у односу на Црвену звезду.  

„Партизану се спочитава довођење и промашај једног играча (Сејдуба Сума, оп. ау) који је коштао готово 1.800.000 евра. Спочитава се како фудбалери одлазе без обештећења, како се на њима губи. А наш ривалски клуб је само у протеклој сезони ангажовао Кафуа за плату од 800.000 евра, Чаушић је плаћен 1.000.000 евра, а после годину дана продат Арсеналу из Туле за 500.000 евра. Новински наслови кажу да је Звезда отписала 500.000 евра дуга. То је спиновање. Звезда је, заправо, изгубила 1.000.000 евра: 500.000 за обештећење, још 500.000 за плату. Боаћи је са 2.500.000 евра најскупљи странац у српском фудбаку, а о том трансферу влада некаква "омерта" - закон ћутања. Не сме се рећи да је играч плаћен 2.500.000. Његов учинак у другом мандату је мизеран. То не кажем ја, већ редакције. За три играча, Црвена звезда је потрошила 4.500.000 евра, после чега имамо ситуацију да нам генерални директор Звезде објашњава како постоје књиговодствени дугови, који се никад неће платити. Постављам питање да нам се само напомене које су то категорије које се никад неће морати платити?“.

Уследила је елаборација, зачињена различитим тумачењима дуга у табору Црвене звезде.

„Као забринути грађанин, постављам питање: како изгледа кад неко каже да му је дуг 14.000.000, а он је готово 50.000.000. Шта се ту дешава? Како се те категорије разврставају? Нобеловац Албер Ками је у делу „Куга“ – не цитирам је случајно – рекао: „у историји света, онај ко се усуди да каже да су два и два четири кажњава се смрћу, те није питање да ли ће неко рећи да су два и два четири, већ шта ова калкулација за собом повлачи“. Куга коју имамо на свим спортским пољима шири се, па нам тако издајници суде за издају, а убице за убиства“.

Последњих година Партизан муку мучи и са опозицијом. Тачније, људима који не мисле исто као актуелни руководиоци.

„Говоре како Партизан нема ниједног партизановца. Наводно, нема их у Управи, на и око стадиона, у омладинској школи, кажу да је разорена. Имамо једног бившег, великог играча, запосленог у клубу, Џевада Преказија, прима 110.000 динара у Партизану, а не пропушта прилику да говори против клуба, против стања у омладинској школи, господе Вање Радиновића и Горана Арнаута. Ниједан медиј, кад цитира ове зубате речи Преказија, не саопштава да је то запослени у Партизану, већ га назива бившим играчем и легендом клуба. А, да ли је баш тако као што говори Прекази и други који покушавају да унизе Партизан. Данас у Партизану има доста бивших играча и легенди, попут Чермеља, Болића, Лазетића, Чапљића, Живковића, Трифуновића... Ко то данас сме да каже да нема ниједног партизановца у Партизану, да је омладинска школа пропала, кад у полуфиналу Купа уведемо стипендисту Лазара Павловића, кад се данас опраштамо од Светозара Марковића, када се за Страхињу Павловића интересују највећи клубови Европе? Партизан нема друге људе до ове који у њему раде“, уверава проф. др Владимир Вулетић потпредседник Партизана.

ТУЖИЋЕМО ФСС ДО КРАЈА АВГУСТА

Вулетић је објаснио да Партизан, као заинтереосвана страна, још није добио обавештење о одлуци Скупштине ФСС од 14. маја да Црвеној звезди додели титулу државног првака из 1946. године.

„Скоро два месеца чекамо, иако се и ФСС и Црвена звезда противправно и без иједног основа понашају као да је ова одлука правоснажна, она која се даље не може нападати. Међутим, може се нападати, па ће Партизан, до краја августа, поднети тужбу Основном суду у Београду, надлежном за овај случај. Упркос бласфемичном и абортичном покушају да се сакрије одлука, то није било могуће“, додао је потпредседник Партизана.

ОТЕЛИ НАМ 20 БОДОВА

Разочарани су у Партизану одлуком одбора за Хитна питања ФСС, којом је укинута подела бодова, а остављен плеј-оф.

„Подсећам да је правило, кад је било увођено, пре четири године, усвојено на агресивну иницијативу Црвене звезде, а да је једини клуб који се противио био Партизан. Шта је определило медијску сцену и јавност „звездасрпску“ да утврди како само Партизан профитира од поделе бодова, а онда се ове године опет на захтев Црвене звезде укида подела бодова и задржава плеј-оф? Посебно горак укус изазива чињеница да смо се са захтевом Црвене звезде суочавали прошле године. И тад је покушала ово да чини, већина клубова се изјаснила негативно, а ове године сличан поступак нисмо ни имали. Одбор за хитна питана ФСС је објавио одлуку, заобишавши Заједницу Супер и Прве лиге Србије. То је ствар која рађа сумњу како ће изгледати Линглонг лига. Ако је свитање овакво, какав ће бити сутон?“.

У закључку на ову тему, Вулетић је додао:

„Шта мислите, како је играчима, који играју Линглонг лигу и суочавају са грешкама које су све само не грешке? Једном можете да погрешите, други пут је озбиљно питање намере, трећи пут је предумишљај. Долазимо у позицију да је сигурно преко 20 бодова отето Партизану минуле сезоне, али нећемо да ћутимо. Ово подсећа на ситуацију кад жабу ставите у топлу воду, загревате је до тачке кључања, она не примећује да је та вода кључала, па се жива скува у њој. Имам утисак да је то план за Партизан, али - неће проћи“.

СКУПШТИНА У ПОНЕДЕЉАК

Екипа Партизана се у ноћи између суботе и недеље враћа у Београд, а руководиоци ће већ у понедељак имати важан састанак.

„За 15. јул заказано је редовно годишње заседање Скупштине. Она неће бити изборна, већ редовна, што значи да ће председник и директор положити рачуне највишем клупском телу, које ће дискутовати о животу и раду Партизана.“

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тарас

10.07.2019 21:00

Невјероватно колики комплекс овај човјек има од Звезде! Шта га брига за Звезду, нека води рачуна о свом малом клубу.

ОДГОВОРИТЕ