Из Италије у Партизан: Један је потврђен!

Званично – Рашон Томас стигао у Партизан! Кошаркашки клуб Партизан је објавио да је потписао уговор са Рашоном Томасом, доскорашњим играчем Динама из Сасарија.  Крилни центар потписао је двогодишњи уговор са црно-белима.  Партизан пронашао појачања у Италији, у питању су Американци.

Кошарка 09.07.2019 | 15:55
Из Италије у Партизан: Један је потврђен!
Како је наведено, крилни центар са пасошем САД је потписао двогодишњи уговор.

Томас је висок 203 центиметара, рођен је 1994. године, а у сезони 2018/19 је са италијанским тимом освојио ФИБА Европа куп и играо финале Серије А.

У дресу Динама, Томас је у Европа купу бележио 15,5 поена и 6,4 скока по утакмици уз рекорд ФИБА Европа купа, када је на једној утакмици забележио 40 поена и 16 скокова и имао индекс 54.

У серији А, Томас је у просеку бележио 12,5 поена и имао 6,6 скокова по утакмици.

Сезону рањие, нови кошаркаш Партизана НИС је играо за развојни тим Оклахоме у НБА Г лиги, где је у просеку бележио 13,9 поена и 7,2 скока по мечу.



Црвена звезда је скоро комплетирала тим за одбрану наслова у АБА лиги и напад на плеј-оф Евролиге...

Партизан последњих недеља није био ни близу толико активан као "вечити" ривал, што је поприлично забринуло навијаче "парног ваљка". 

Али...

Иако кошаркаши који се помињу као нове аквизиције вицешампиона Србије нису атрактивни као они које је довела Звезда и које намерава да ангажује, коначно и присталице Партизана могу да се позабаве скенирањем статистике и гледањем снимака потенцијалних појачања.

То су Вилијам Мозли и Рашон Томас, пишу специјализовани кошаркашки сајтови.

Вест је врло брзо потврђена из Хумске - Рашон Томас јесте нови члан Партизана! 

Томас је прошле сезоне носио дрес Динамо Сесарија, најбоље се сналази на позицији крилног центра. У дресу клуба из Палаканестра бележио је просечно 12,5 поена, 6,6 скокова и 2,1 асистенцију по утакмици. Пре Италије, наступао је за развојни тим Оклахоме, а у дресу Тандера опробао се и у Летњој НБА лиги.

Вилијам Мозли је "петица", која се прославила постављањем рекорда по броју блокада у једној НЦАА сезони (156 на 32 утакмице). Од одласка из Америке није напушта Италију, бранио је боје Фортитуда, Ферентина, Реканатија, Латине и Лењана. Последњи клуб у којем је играо је Трст, а прошле сезоне имао је просек од 7,6 поена, 3,4 скока и 1,4 блокаде по утакмици.

Партизан је, наводи се, у завршној фази преговора.

Јутрос се шушкало, а већ у току дана све је добило епилог. Рашон Томас, бивши играч Динамо Сасарија, потписао је за београдске црно-беле. Како клуб наводи, он ће у Партизану провести наредне две године.

Претходне сезоне је заједно са Динамо Сасаријем, који је са клупе предводио Ђанмарко Поцеко, бивши тренер Цедевите, дошао до финала Палаканестра у којем је несрећно изгубио од Венеције с резултатом 4:3 у серији. Може да се похвали и једним освојеним трофејом, и то европским, пошто је екипа са Сардиније освојила ФИБА Европа куп.

Томасова статистика делује заиста импресивно. Он је у Фибином такмичењу у просеку долазио до 15,5 поена по утакмици уз 6,4 ухваћених лопти. Такође, може се да се похвали и да држи рекорд овог такмичења по броју постигнутих поена на једном мечу, јер је на једном сусрету дошао до чак 40 поена уз 16 скокова, а имао је индекс корисности од 54.

Што се тиче игара у Палаканестру, ни тамо није био ништа лошији. Рашон Томас је у италијанском шампионату просечно бележио 12,5 поена и имао је 6,6 скокова по утакмици.

Пре тога је наступао за развојни тим Оклахоме у НБА Г лиги, а тамо је такође у просеку имао двоцифрен учинак - 13,9 поена и 7,2 скока по мечу.

Такође, према још увек незваничним информацијама специјализованог кошаркашког сајта Спортандо, Вилијам Мозли је близу договора са црно-белима. И овај кошаркаш долази из италијанског Палаканестра, пошто је претходне сезоне наступао за Трст.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар