Турској данас испорука С-400?

Руски систем противваздушне одбране "С-400" могао би данас да буде достављен Турској, пише турски лист "Хабертурк".

Свијет 09.07.2019 | 12:31
Турској данас испорука С-400?
Према писању турског листа, систем је синоћ утоварен у два теретна авиона, за које се очекује да ће данас кренути ка Турској из авио-базе близу руског града Твер.

Позивајући се на неименоване изворе, телевизија "Хабертурк" раније је јавила да је могуће да утовар руског система почне 7. јула, а да ће девет руских техничких стручњака данас стићи у Турску, како би помогли око његовог размјештања.

Телевизија је нагласила да ће Анкари првобитно бити испоручен само један систем, пренио је ТАСС.

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоан изјавио је раније да је започето утоварање система у авионе, како би био испоручен Анкари, али није навео тачан датум испоруке.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков јуче је саопштио да се испорука руских система Турској одвија према потписаном уговору.

Вијест о испоруци руских система Анкари први пут се појавила у новембру 2016. године, а директор руске државне корпорације "Ростек" Сергеј Чемезов изјавио је годину дана касније да је вриједност уговора 2,5 милијарде долара.

САД константно покушавају да спријече Турску у намјери да купи "С-400", а запријетиле су да ће због тога искључити Анкару из програма авиона "Ф-35".

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЖИКИЦА

09.07.2019 11:44

Е Трампе не хебу вас Турци ни за суву шљиву. Путин је бољи од тебе као човјек. Има част и поштење што теби изузетно недостаје. Идемо даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бели

09.07.2019 17:19

па има и бољих и јефтинијих авиона од Ф 35