WБ, 8. дан WТА: Првих седам носилаца отпало!

А тек је време за одлучујуће окршаје! Серена против Алисон Риск, Симона Халеп жели да понови успех из 2014. године.

Тенис 09.07.2019 | 11:29
WБ, 8. дан WТА: Првих седам носилаца отпало!
Након Маничног понедељка, нови дан паузе имаће мушкарци, док ће жене поново на терен за дуеле четвртфинала. На теренима Олд Ингланд Клуба могло би да буде веома занимљиво, пошто су бројни носиоци већ испали из конкуренције.

Тако је први носилац, Ешли Барти елиминисана у четвртој рунди од Алисон Риск, као и трећи носилац Каролина Плишкова која је у истој фази поражена од Каролине Мучове. На самом старту је шокантан пораз доживела Наоми Осака од казахстанске тенисерке, Јулије Путинцеве, а нису се добро провеле ни Кики Бертес, Анђелик Кербер и Петра Квитова.

У првом четвртфиналном пару играће најбоље рангирана од преосталих тенисерки, Симона Халеп, против Кинескиње, Шуаи Женг. Познато је да се румунска тенисерка понајмање добро сналази на травнатој подлози, али ове сезоне је успела да се домогне четвртфинала. Тако је дошла на корак до понављања њеног највећег успеха на Вимблдону, пошто је 2014. године елиминисана управо у полуфиналу.

Кинеска тенисерка, која је тренутно 50. играчица на WТА листи, на путу до окрашаја са СимономХалеп већ је направила неколико великих изненађења. У првом колу је без икаквих проблема савладала Каролин Гарсију у два сета, а нису се добро провеле ни Јанина Викмајер и КаролинаВознијацки. Једина која је за сада успела да јој узме сет била је Украјинка, Дајана Јастремска.

Две тенисерке су се за сада три пута састајале, а у међусобном скору води Шуаи Женг. Додуше, сва три пута су се састајале на тврдој подлози, а последњи пут пре готово три године.

Истовремено ће на терен седмострука шампиона Отвореног првенства Енглеске, Серена Вилијамс, која не би смела да има превише проблема против Алисон Риск, која, објективно гледано, прилично изморена стиже на овај дуел.

Риск је све мечеве до сада решавала у три сета, мада је у последњем у низу направила највеће изненађење избацивши Ешли Барти, тренутно прву играчицу на свету. Пре тога су се на њеном путу нашле Хрватица, Дона Векић, потом наша Ивана Јоровић, те Белинда Бенчић из Швајцарске.

О Серени не треба трошити превише речи. Вилијамсова и на заласку каријере пружа фантастичне партије и свакако је велики фаворит да поново уђе у саму завршницу Вимблдона. Једине муке у прва четири кола имала је против словеначке тенисерке, Каје Јуван, која је успела да јој узме први сет.

Домаћи навијачи на Олд Ингланд Клубу имаће данас за кога навијају, пошто ће њихова ЏоанаКонта покушати да искористи налет са трибина и слави против Барборе Стрицове. Популарна Џо још увек нема титулу на Гренд Слем турнирима, а травната подлога јој углавном одговара, пошто је 2017. године на Вимблдону већ долазила до полуфинала.

Са друге стране, Барбора Стрицова је пласманом у четвртфинале већ поновила највећи успех на Гренд слем турнирима у каријери. Али наравно да не жели ту да стане, а треба напоменути да против Конте има и позитиван међусобни скор.

За крај, ту је и окршај између Елине Свитолине и Каролине Мучове. И једна и друга су већ оствариле највећи успех у каријери на Вимблдону, пласманом у четвртфинале, што значи да ће једна од њих отићи још један корак даље и на вероватно само по најлепшем памтити ову одисеју на теренима Олд Ингланд Клуба.

Две тенисерке су се већ састајале ове године и то на турниру у Дохи, где је као победница изашла украјинска тенисерка после само два сета.



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар