ЕП до 18: Нови пораз Српкиња!

Младе кошаркашице поражене од Мађарске, у осмини финала против Немачке.  Веома лоша игра наше репрезентације на затварању групне фазе.

Кошарка 09.07.2019 | 10:51
ЕП до 18: Нови пораз Српкиња!
Велики број изгубљених лопти коштао је српске јуниорске кошаркашице пораза данас на Европском првенству у Сарајеву. Већ до полувремена било их је 15, а Мађарска је успела да материјализује већину контри и тако слави прилично убедљиво 71:54. Србија је тако завршила на трећем месту у Групи Б и у осмини финала ће играти против другопласиране селекције из Групе А, Немачке.

Деловало је барем након уводних 10 минута да Србија може да парира Мађарској. Прва четвртина донела нам је колико-толико равноправну борбу. Руку на срце, ниједна репрезентација није блистала у нападу и виђен је велики број промашаја, али је то донекле јасно за овај узраст. Мађарске кошаркашице су боље отвориле меч, али су наше узвратиле и након првих десет минута су водиле су резултатом 13:11.

И у уводних неколико минута друге четвртине виђен је егал. Међутим, Србија је након тога нагло пала, није успела да дође до коша у последња тири минута ове деонице и Мађарска је тада направила осетнију резултатску предност. Четвртина је окончана серијом 12:0 наших комшија, па је на полувремену на семафору писало 21:38.

Треба напоменути да је Србија наступала без најбоље кошаркашице, Јелене Митровић, која је иначе рођена сестра бившег кошаркаша Црвене звезде, Луке Митровића.

По истим нотама играло се и у трећој деоници. Србија је наставила са „распродајом“ лопти, а Мађарска је готово сваку шансу за кош на другој страни користила. Предност ривалки је брзо отишла изнад 20 поена и било је јасно да нас очекује убедљив пораз српске репрезентације. Ипак, наше девојке су донекле успеле да се консолидују у другом делу ове четвртине, па је Мађарска пред последњих 10 минута водила резултатом 55:37.

У последњој четвртини виђено је само одрађивање посла од стране селекције Мађарске. Предност није расла, али није ни падала испод границе од 15 минута. Наше ривалке су играле таман толико колико им је требало и дошле до веома заслужене победе, 71:54. Мађарске кошаркашице тако групну фазу завршавају на првом месту без иједног пораза, па ће у осмини финала ићи на Белгију која је држала „фењер“ у Групи А. Као што смо већ поменули, Србија ће играти против репрезентације Немачке.

Против Немачке наше репрезентативке неће играти само за пролаз у четвртфинале, већ и за опстанак у А дивизији. Уколико којим случајем изгубе, мораће да кроз доигравање покушају да задрже место међу најбољим селекцијама у Европи.

Најефикаснија у редовима наше репрезентације на овом сусрету била је Марта Митровић са 17 поена, а двоцифрен учинак забележила је и Надежда Недељков са 10 поена. Код Мађарске, истакле су се Река Домбаи са 21 поеном, потом Анђелика Киш са 12 поена и Нора Јудит са 10 поена.

Група Б

Белорусија - Русија 65:78
/Васиљевич 18 - Андрушченко 20/

Србија - Мађарска 54:71
/Митровић 17 - Домбаи 21/



Извор: моззартспорт

Фото: Фиба Wомен'с Еуробаскет - У18

Коментари / 0

Оставите коментар