Ђоковић: Федерер, Надал и ја смо као...

. . . Том Брејди, Леброн и Серена! Српски тенисер Новак Ђоковић на конференцији за медије говорио је о својим одличним играма на Вимблдону, али и генерално о важности турнира.

Тенис 09.07.2019 | 13:23
Ђоковић: Федерер, Надал и ја смо као...
Први рекет света је без већих проблема у осмини финала савладао Ига Амбера са 6:2, 6:2, 6:3 и тако заказао дуел са Давидом Гофаном у четвртини финала на Вимблдону.

"Осећам се сјајно после ове победе. Имао сам довољно времена да се спремим за данашњи меч. Надам се да ћу имати успешну и дугачку другу недељу турнира. Данас сам играо против талентованог играча, који је већ имао неколико великих победа и дефинитивно има потенцијала да буде у самом врху тениса. Он је сјајан момак, веома посвећен тенису и ово је његов први пласман међу 16 најбољих. Успевао сам рано да направим брејкове и мислим дај ми је то много помогло да дођем до победе", рекао је Новак Ђоковић.

"Велика тројка" тениса је у понедељак имала нешто лакши дан, пошто су и Ђоковић и Надал и Федерер своје противнике елиминисали после три сета.

"Немам објашњене како се то десило, али тако је. Свако од нас ради веома напорно да би био овде. Мислим да велико искуство много значи, све што смо до сада искусили у каријери доносимо на терен, па неки играчи осећају већи притисак. За нас, то је само још један меч на средини позорнице, нешто што смо до сада прошли милион пута. Разлог због ког смо најбољи јесте константност, као и тренинг, припрема и опоравак. Посвећеност се исплати. Надал, Федерер и ја се разликујемо, али све наведено поседујемо, баш као и љубав према тенису. Сви ми имамо високе циљеве овде. Нико није дошао да би се забављао или само да би се појавио на Вимблдону, сви желе да победе, овде играју најбољи играчи на свету",поручио је Ђоковић.

Новак је пре неколико година у Аустралији спомињао како су млађи играчи као гладни вукови који се пењу на врх планине, а новинаре у Лондону је занимало да ли је Ђоковић помало изненађен што се нико од млађих није посебно истакао и што нико не може да прекине доминацију "велике тројке".

"Велика је част и задовољство бити у истој ери са Надалом и Федерером и то сам говорио милион пута, највише због ривалства које нас тројица имамо. Мислим да тако несто може донети само позитивну вредност овом спорту и чињеница је да и даље играмо и стварамо историју. Узмимо Тома Брејдија као пример, иако је у познијим годинама он игра фантастично и константно осваја прстење. Леброн Џејмс и Серена Вилијамс такође. Сјајан је осећај бити део нечег тако великог"

У наредној рунди, Новак Ђоковић ће играти против Давида Гофана и против њега има позитиван скор.

"Никада нисмо играли на трави један против другог. Мораћу посебно да се припремим за њега, да додатно обавим неке анализе... Мислим да је трава подлога која Гофану итекако одговара, пошто је он један од најбржих играча на туру. Рад ногу је његов најјачи адут и увек успева да буде у одличној позицији. Пре доласка на Вимблдон, играо је финале са Роџером Федерером, сада игра у четвртфиналу и јасно је да је у одличној форми. Уз себе има Томаса Јохансона, који га тренира и он је својевремено био Грен Слем шампион и то је човек који зна како се игра на великој сцени"

Гофан и Ђоковић су одрадили велики број тренинга заједно током протеклих година и јасно је да се познају више него добро.

"Често тренирамо заједно, то је тачно. Имамо веома добар однос и гајимо међусобно поштовање. Његова игра је "чиста", технички је поткован, да се тако изразим. Он је неко кога изузетно ценим и поштујем, сјајан је момак. Мислим да су наши заједнички тренинзи, као и мечеви на другим подлогама доста помогли да се спремимо један за другог. Покушаћу да овом мечу приђем из другачијег угла и да га померим из зоне комфора, што је ипак нешто, што ће се и он трудити да уради", завршио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар