ЛШ: Звезда - тим за Судуву...

Само четворица од пре 11 месеци! Бабић пре Вујадина Савића. . .

Фудбал 08.07.2019 | 23:23
ЛШ: Звезда - тим за Судуву...
Континуитет на тренерској клупи је ту, константа су и добри резултати под Владаном Милојевићем у Европи, али се на терену ствари брзо мењају у редовима српског шампиона.

Црвена звезда је прошлогодишњи меч одигран у Маријанполу против Судуве, тада у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона, почела у следећем саставу: Борјан – Стојковић, Дегенек, Савић, Родић – Јовичић, Крстичић, Срнић, Бен, Радоњић – Милић.

Ако не буде већих изненађења и другачијих одлука само четворица истих играча ће сутра увече газити траву истог стадиона. Реч је о Милану Борјану, Милану Родићу, Бранку Јовичићу и Ел Фарду Бену. 

Статистику староседеоца у последњи час је поправио први чувар мреже Милан Борјан. Дуго је репрезентативац Канаде био на Голд купу, пропустио је припреме у Аустрији, али је стручни штаб одлучио да Борјан полако хвата ритам. И поред одличних издања Зорана Поповића. Рођени Београђанин је стабилношћу и поверењем заслужио шансу. Његов једини грех је што за директонг конкурента има Борјана.

Надали су се у редовима Црвене звезде да ће Радован Панков на почетку сезоне донети одбрани црвено-белих оштирну и агресивност. Али повреда предње ложе одвојила га је од стартне поставе. Тако ће навијачи Црвене звезде у пару са Немањом Милуновићем видети Срђана Бабића. Ко је пратио дешавања са припрема Црвене звезде није претерано изненађен Милојевићевом одлуком да младом репрезентативцу Србије да предност у односу на бившег капитена Вујадина Савић. Звездин Ел Комаданте чека инострани ангажман, али истовремено и прилику да се врати на велику сцену. Гол против Клужа доказ је да се није предао. Далеко од тога. Дилема на штоперу је практично била и једина у глави Владана Милојевића. На десној страни је неприкосновен Марко Гобељић који је тренутно у предности у односу на Филипа Стојковића.

Звезда ће први пут промовисати системски другачији вез ред. Како је то објаснио Марко Маринцрвено-бели ће играти са једном правом шестицом и две осмице или две десетке. То значи да ће испред Бранка Јовичића деловати Јованчић и Иванић. Бар номинално, на боку ће бити Ел Фарду Бен и Марко Марин, али ће се некадашњи тандем Олимпијакоса стално увлачити у средину, не би ли направио вишак и оставио простор Родићу и Гобељићу.

Напад ће предводити Ричмонд Боаћи. Имаће репрезентативац Гане у Литванији, као и за седам дана у Београду, идеалну прилику да поврати самопоуздање головима. Или ако ништа друго говором тела покаже да је физички и психолошки у далеко бољем стању него у последњих шест месеци.

Уколико се испуне очекивања у вези са стартном поставом Црвене звезде у сутрашњем дуелу са Судувом, само четворица гостујућих играча моћи ће да кажу да су и пре годину дана почели утакмицу на терену у Маријамполу.

Судбина је хтела да се црвено-бели поново састану са прваком Литваније у квалификацијама за Лигу шампиона, овај пут већ у првом колу, а екипа Владана Милојевића доста је промењена у односу на претходно гостовање код истог ривала.

Од играча који су учествовали у тадашњих 5:0 после две утакмице, у клубу су и даље Милан Борјан, Филип Стојковић, Вујадин Савић, Милан Родић, Бранко Јовичић, Ел Фарду Бен, Марко Гобељић, Милан Јевтовић, Душан Јованчић и Лоренцо Ебисилио, који додуше није лиценциран за овај двомеч.

Поједине улоге су се, међутим, у међувремену промениле, па се очекује да само четворица буду у стартних 11, као што су били и претходни пут када је Звезда играла у Литванији.

То су Милан Борјан, Милан Родић, Бранко Јовичић и Ел Фарду Бен.

Са клупе је тада ушао Марко Гобељић, који би сада требало да има обрнуту улогу са Филипом Стојковићем, поред ког ће међу резервама бити и Вујадин Савић.

Филип Стојковић је тренутно друга опција за десног бека, а предност има поменути Гобељић. Вујадин Савић би можда и могао да се нађе уз Немању Милуновића, мада се веће шансе за другог штопера тренутно дају Срђану Бабићу.

Бранко Јовичић је ту где је и био, а са клупе је у стартну поставу ускочио Душан Јованчић, па ће њих двојица имати задатак да кваре игру противника и буду спона између дефанзиваца и везног реда у зачетку офанзивних акција.

Мохамед Ел Фарду Бен чува позицију десног крила, док се остатак везног реда изменио. У финишу прошлогодишњег прелазног рока стигао је Марко Марин, а зимус Мирко Иванић.

Истовремено са Марином дошао је, заправо вратио се Ричмонд Боаћи који би у шпицу требало да добије предност у односу на одлазећег Милана Павкова, који је и прескочио тренинг у Маријамполу вече пред утакмицу, због - како је Милојевић навео - малих проблема.

Када је реч о голманима, Милан Борјан се због учешћа на Голд купу са репрезентацијом Канаде тек у финишу припрема прикључио екипи, али самим тим што је кренуо на пут делује да ће имати предност у односу на Зорана Поповића и новопридошлог Николу Васиљевића, који је остао у Београду.

Да нису "ровити", сигурно би минуте, а врло могуће од старта, у уторак добили Радован Панков и Милан Јевтовић, који су ипак остали у Београду, док се очекује да током утакмице такмичарски деби у Звездином дресу упише шпански везиста Кањас.

Дакле, стартна постава Црвене звезде требало би да буде: Борјан - Гобељић, Милуновић, Бабић, Родић - Јовичић, Јованчић - Бен, Иванић, Марин - Боаћи.

Овако је то изгледало пре годину дана:

Црвена звезда - Судува 3:0 (Ебисилио 23, Радоњић 35, 58).

За црвено-беле су играли: Борјан - Стојковић, Савић, Дегенек, Родић - Јовичић, Ебисилио (64. Јевтовић), Крстичић (36. Јованчић), Милић, Радоњић (77. Гобељић) - Бен.

Судува - Црвена звезда 0:2 (Бен 8, Радоњић 38).

За црвено-беле су играли: Борјан - Стојковић, Савић, Дегенек, Родић (66. Гобељић) - Јовичић - Срнић (76. Ебисилио), Крстичић, Бен, Радоњић - Милић (60. Стојиљковић).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар