WБ: Захуктали Аргентинац "склонио" Новаку и Раонића!

Гвидо Пеља елиминисао је још једног моћног сервера и први пут у каријери се пласирао у четвртфинале гренд слем турнира.

Тенис 08.07.2019 | 22:01
WБ: Захуктали Аргентинац "склонио" Новаку и Раонића!
Аргентински тенисери на Вимблдону су ретко правили велике успехе.

Није га освојио ниједан "гаучос". Једини који се у 132 издања овог турнира домогао финала је Давид Налбандијан (2002), а Хуан Мартин Дел Потро једном је играо у полуфиналу.

Ове године, као гром из ведра неба, њихову славу прети да помрачи Гвидо Пеља!

Дошао је у Лондон као 26. на АТП листи и победама над Румуном Цопилом и Италијаном Сепијем изједначио свој најбољи резултат, пласман у треће коло, остварен 2018.

Оно што се десило после тога, било је благо речено неочекивано.

Пеља је прво "почистио" са терена четвртог носиоца Кевина Андерсона (3:0), а затим се преко још једног изразитог фаворита, Милоша Раонића, пласирао у четвртфинале.

Канађанин црногорског порекла водио је 2:0 у сетовима, затим 2:1 у сетовима и 5:3 у четвртом сету, да би у петом дошао до четири меч лопте... И све то му није било довољно!

Пеља је тријумфовао резултатом 3:2 - 3:6, 4:6, 6:3, 7:6 (7:3), 8:6!

У свом првом гренд слем четвртфиналу састаће се са Шпанцем Робертом Баутистом Агутом, који је ове године такође отишао најдаље у каријери на лондонској трави.

Беноу Пера у понедељак је елиминисао у три сета (6:3, 7:5, 6:2).

То даље значи да Новак Ђоковић на путу до финала нема ниједног специјалисту за ову подлогу, пошто му у среду предстоји дуел са Давидом Гофаном, па онда са Пељом или Баутистом Агутом.

НА ПОМОЛУ ПОЛУФИНАЛЕ ФЕДЕРЕР - НАДАЛ

Парове четвртфинала у другом делу "костура" чине Роџер Федерер (2) и Кеи Нишикори (8), односно Рафаел Надал (3) и Сем Квери.

Федерер је победио Италијана Матеа Беретинија 6:1, 6:2, 6:2, за само 73 минута, иако је Беретини словио за играча са највише победа на трави ове сезоне - 12.

Може ли Федерер до деветог трофеја на Вимблдону и новог, 21. гренд слем трофеја после "поста" од годину и по дана? У оваквој форми, није паметно кладити се против њега...

Трећи тенисер света у среду ће одмерити снаге са Нишикоријем, који је био бољи од Михаила Кукушкина - 6:1, 3:6, 6:3, 6:4.

Швајцарац ће у том мечу "јурити" јубиларну 100. победу на Вимблдону.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар