ЕП: Пораз "змајица", за четвртфинале са Шпанијом!

Женска јуниорска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине претрпјела је други пораз на Европском првенству за играчице до 18 година у Сарајеву.

Кошарка 08.07.2019 | 21:49
ЕП: Пораз "змајица", за четвртфинале са Шпанијом!
 Младе бх. кошаркашице су у сусрету трећег кола Д-групе ЕП-а вечерас у Скендерији након продужетка поражене од Пољске са 86:87 (23:19, 18:16, 19:16, 11:20, 15:16).

Изабранице селектора Славише Ожеговића пропустиле су велику прилику да дођу до друге побједе која би им осигурала другу позицију на табели и лакшег противника у борби за четвртфинале. Већи дио сусрета "змајице" имале су предност која је у трећем периоду износила 18 поена (60:42). Но, услиједио је невјероватан пад у игри бх. тима, па су Пољакиње серијом од 9:0 до краја четвртине успјеле смањити заостатак на девет поена, а у истом ритму наставити и у посљедњем периоду те потпуно анулирати заостатак и четири минута прије краја прећи у вођство.

У драматичној завршници БиХ је успјела сустићи заостатак од четири поена те је имала напад за побједу, али је регуларни ток завршен неријешеним резултатом 71:71.

Изједначено је било и у продужетку, а Пољакиње су у финишу биле присебније и оствариле прву побједу.

Најефикасније у репрезентацији БиХ биле су Драгана Зубац са 24 поена, Ксенија Митрић је постигла 23, а Марија Кешељевић 14 поена уз девет асистенција.

Јулиа Базан предводила је репрезентацију Пољске са 20 поена.

Репрезентација БиХ је групну фазу завршила на трећем мјесту и у наставку такмичења играти против Шпаније за пласман у четвртфинале.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар