Новак: Не чувам енергију, Гофан је велики изазов!

Новак Ђоковић задовољан је својом игром на Вимблдону где се без проблема пласирао у четвртфинале.  Новак са пуно поштовања говори о наредном противнику, са којим ће у среду играти за место у полуфиналу Вимблдона.

Тенис 09.07.2019 | 10:13
Новак: Не чувам енергију, Гофан је велики изазов!
Српски тенисер је у осмини финала рутински савладао Француза Ига Амбера у три сета.

"Увек је циљ доћи до последње фазе Гренд слемова, највећих догађаја у нашем спорту. Увек покушавам да поставим форму тако да играм најбоље на овим турнирима и Вимблдону. Историјски за све играче и мене такође је ово посебан турнир. Увек ме мотивише, од мог детињства сам сањао да играм овде. Не узимам здраво за готово те ствари", рекао је Ђоковић.

Ђоковић се није много уморио у првој недељи турнира, а није га "истрошио" ни Амбер.

"Не размишљам много о чувању енергије. Покушавам да се фокусирам на оно што треба да се уради да се добије меч на Гренд слему. Обично имате дан одмора измеђ мечева и то даје довољно времена да се опоравите. Нисам никад играо проти Ига, али сам га гледао на УС Опену и Ролан Гаросу где је играо против добрих играча, па сам морао да проучим његову игру. Није био у најбољем издању данас, али је ово био добар турнир за њега па сам задовољан".

Следећи Новаков ривал је Белгијанац Давид Гофан.

"Он је један од најбржих играча на Туру. Има феноменалан рад ногу који му дозвољава да буде у балансу и позицији. Многи нису у таквом балансу, то је врло важно, а то много ни не знају. Он има вероватно најбољи рад ногу. Био је у Топ 10. Имао је проблема са повредама али се враћа у најбољу форму. Игра добро на овом турниру. Биће то велики изазов за обојицу", закључио је Ђоковић.

Гофан је у осмини финала савладао Шпанца Фернанда Вердаска 7:6 (9), 2:6, 6:3, 6:4 после трочасовне борбе.

Ђоковић и Гофан су до сада имали шест међусобних сусрета, а Србин води 5-1. Међутим, Белгијанац је добио последњи сусрет, у Монаку 2017. са 6:2, 3:6, 7:5.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар