БиХ су потребни нови политичари

На питање какав расплет вишемјесечне кризе у БиХ предвиђа, Јовановић одговара да се све своди на трговину и лични интерес. Према његовим ријечима потребни су нови људи који намјеу хипотеку прошлости. . .

Босна и Херцеговина 08.07.2019 | 17:12
БиХ су потребни нови политичари
Београдски новинар и политички аналитичар Милован Јовановић сматра да је за цјелокупну политичку сцену у БиХ неопходно провјетравање, потребни су нови људи који немају хипотеку прошлости, који нису компромитовани и који би својим знањем и идејама покренули и промијенили ствари у БиХ.

"Нажалост, то се неће догодити у скоријој будућности", каже Јовановић.

Говорећи о формирању Савјета министара БиХ, он каже да је тачно да поједине државе имају интерес ко би требало да чини власт у државама Балкана и ко би по њиховом мишљењу био најбољи за тако нешто.

"Међутим у пракси то није увијек тако. Ни Вашингтон, ни Москва, ни Берлин, ни Анкара не састављају Савјет министара. Нико се тиме не бави, нити било ко од ових држава у овом тренутку има интерес за тако нешто. Формирање новог Савјета министара ће зависити од договора Бакира Изетбеговића, Драгана Човића и Милорада Додика. Када процијене да је вријеме да се Савјет министара формира он ће бити формиран у року од 48 сати", казао је Јоавановић.

На питање какав расплет вишемјесечне кризе у БиХ предвиђа, он одговара да се све своди на трговину и лични интерес.

"Криза ће трајати све док се господари живота и смрти у БиХ не договоре и не подијеле плијен. Очекујем да се најкасније до краја ове године криза ријеши", рекао је Јовановић.

Што се тиче региона, Јовановић каже да ће се тапкати у мјесту.

"Наш пут ка ЕУ је успорен можда и потпуно заустављен због проблема са којима се ЕУ суочава посљедњих година. Неспособна, корумпирана и компромитована бриселска администрација немоћна је било ста да ријеши. Кључ за напредак читавог региона налази се са друге стране Атлантика.

Према његовим ријечима, искључиво САД зависи рјешавање косовског питања.

"Отказивање самита у Паризу је само још једна потврда неспособности и немоћи ЕУ. Ангела Меркел и Емануел Макрон су доживјели пљување у лице од стране косовских званичника. И да будем потпуно јасан, никада тако нешто Тачи и Харадинај не би смјели да помисле, а камоли ураде, да нису имали зелено свјетло из Вашингтона", наводи Јовановић.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Србо

08.07.2019 15:47

Какав народ таква и власт и добро се живи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

08.07.2019 17:26

Нама уопште нису потребни политичари, ни млади ни стари.

Name

Горан

08.07.2019 18:45

Овај је страни плаћеник, у функцији је рушења изабране власти у Републици Српској и упро је да се Косово преда шиптарима.Једном речју, багра

Name

И неће

08.07.2019 15:59

Док год иза њих стоје "више силе", које су их и довеле на власт! Док год они заступају њихове интересе, остаће на власти! А то што су упропастили државу и народ довели до просјачког штапа, па кога то брига!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колективна Дубиоза

08.07.2019 18:37

Крај, крај опозиције јер неће да подмладе кадрове не дају младима да испливају за све се мора маторац да пита када он одобри онда на ред додју млади тако и у моме Трнову за све се пита миш и милијана

Name

И

08.07.2019 16:07

ти си открио америку! Откад се нормалан свијет за то залазе, а ти се сад пробудио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

08.07.2019 16:43

Закон о поријеклу имовине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.07.2019 17:55

А кад такав додје, није искусан. :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

08.07.2019 18:39

100% тачно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

08.07.2019 18:46

Ви само овакве мозете довести да гостују код вас,пропалитете као сто сте и сами!!

ОДГОВОРИТЕ