Званично: Партизан продао Семберца, Свету Марковића!

Стигао папир у Хумску.

Фудбал 08.07.2019 | 16:14
Званично: Партизан продао Семберца, Свету Марковића!
Сада је и званично, Партизан је продао младог штопера Светозара Марковића у Олимпијакос, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт!

Преговори који су трајали месецима су сада успешно окончани, пошто је данас у клуб стигао папир из Пиреја о комплетираном трансферу и млади дефанзивац се сели у Пиреј. Партизан ће на има обештећења инкасирати 1.500.000 евра и 10 одсто од наредног трансфера Марковића. Српски штопер је са црвено-белима потписао уговор на четири године. Према писању грчких медија, Марковић би у Олимпијакосу требало да зарађује 225.000 евра по сезони. 

Дуго су трајали преговори Партизана и Олимпијакоса о Марковићу, у једном тренутку је изгледало да ће цео посао пропасти јер Грци нису послали адекватну понуду играчу, али се последњих дана све убрзало када су подигли понуду. Олимпијакос је на неколико недеља остао без Јагоша Виуковића који се повредио, а штопери Јасин Мерија и Папе Сисе су на Купу афричких нација са својим репрезентацијама. Тренер Педро Мартинс је остао само са двојицом штопера на располагању од којих је један контроверзни Рубен Семедо који је недавно дошао и није јасно у каквој је форми и физичкој спреми. А двомеч са Викторијом Плзењ у квалификацијама за Лигу шампиона је све ближе и клуб из Пиреја је морао да реагује на пијаци. 

Марковић је јуче напустио припреме Партизана у Словенији и отпутовао у Пиреј где су уговорени и последњи детаљи пред потпис четворогодишњег уговора. После потписа уговора и званичне промоције, марковић ће се запутити ка Аустрији где се Олимпијакос тренутно припреме. Прикључиће се колеги из младе репрезентације Лазару Ранђеловићу који је такође овог лета појачао најтрофејнији грчки клуб. 

Од тројице тинејџера са ове фотографије само је један остао у Партизану. Онај у средини - Златан Шеховић. Остала двојица - Јован Кокир (плавушан) и Светозар Марковић (десно на фотографији) нису више чланови београдског клуба. 

А фотографија је направљена пре тачно годину дана - 10. јула 2018. године, када су црно-бели промовисали нови дрес. Кокир и Марковић ће убудуће носити црвено-бело (Кокир би требало да потпише за Војводину, а Марковић је од данас нови играч Олимпијакоса).

Изненада, у ноћи између суботе и недеље, млади штопер Партизана Светозар Марковић добио је задатак: "Мали, спакуј кофере, идеш у Атину!".

Грчки великан Олимпијакос, који са Партизаном годинама има одличну сарадњу (упркос томе што су навијачи Олимпијакоса и Црвене звезде у братским односима, а навијачи Партизана са присталицама солунског ПАОК-а), поново је купио у Београду.

Већ неколико недеља прича се о томе да ће 19-годишњи фудбалер, велики таленат српског фудбала, млади репрезентативац, отићи из Партизана. Раније се помињао и Торино, а онда је у целу причу ушао Олимпијакос. Још 23. јуна грчки медији су писали: "Готово је, Светозар Марковић је нови играч Олимпијакоса".

Међутим, по повратку са Европског првенства за младе, Марковић се прикључио екипи Партизана на припремама, поведен је и у Словенију, на Похорје. Затишје је владало неколико дана, а онда, паковање на брзину и одлазак за Атину. Занимљиво, из Словеније је за Београд отишао ТАКСИЈЕМ!

Према незваничним информацијама, Партизан ће добити 1,5 милион евра и 10% од наредног трансфера, Марковић четворогодишњи уговор (и вероватно већу годишњу плату од 150.000 евра, колико му је првобитно нуђено, а он одбио).

СЈАЈНА САРАДЊА ПАРТИЗАНА И ОЛИМПИЈАКОСА

Из Партизана у Олимпијакос ишли су претходних година поједини фудбалери, попут Марка Шћеповића, Љубомира Фејсе, Уроша Ђурђевића... Из Атине у Београд селили су се Петар Грбић, Марко Јанковић, Саша Здјелар.

Грчки медији представили су тамошњој јавности, пре свега навијачима Олимпијакоса, ЈЕДАНАЕСТОГ новајлију овог лета. Јединствени став грчких спортских новинара је да је реч о великом таленту, који треба још да ради на себи, да побољша поједине ствари у игри, али и да самим тим што је једну и по сезону био члан првог тима Партизана, да је репрезентативац, довољно говори о његовим квалитетима. Као главне карактеристике помињу то што је одличан са лоптом, добро игла у ваздуху (скок играм, ваздушни дуели), уме да се постави, добро "чита" игру противника...

Марковић је данас завршио лекарске прегледе и потписао уговор са црвено-белима из Атине. За први тим Партизана, Марковић је дебитовао 2017. године. Одиграо је у црно-белом дресу укупно 69 утакмица (од тога 36 у првенству, 7 у квалификацијама за Лигу Европе, 7 у Купу Србије...).

На позицији штопера, Партизан има: Бојана Остојића, новајлије Доминика Дингу и Игора Вујачића, Страхињу Павловића, (Марк Валијенте није на припремама и не рачуна се на њега, али је даље члан Партизана)... На тој позицији може да одигра и Немања Р. Милетић.

- ПРЕЛАЗНИ РОК -

ДОШЛИ: десни бек Периша Пешукић, леви бек Рајко Брежанчић, штопери Доминик Динга и Игор Вујачић, офанзивац Александар Лутовац, нападач Умар Садик. који је дошао на позајмицу из Роме. 

ВРАЋЕНИ СА ПОЗАЈМИЦЕ: Немања Стевановић, Сејдуба Сума, Огњен Ожеговић...

ОТИШЛИ: Светозар Марковић (Олимпијакос).

ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Саша Илић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар