Арнаутовић "искукао" трансфер, ни хвала од Вест Хема!

Штуро саопштење Вест Хема јасно говори у каквим су се околностима растали од Аустријанца.  Званично: Арнаутовић у Кини, плата 21. 000. 000 евра! Вест Хем продао “трулу јабуку”!

Фудбал 08.07.2019 | 22:13
Арнаутовић "искукао" трансфер, ни хвала од Вест Хема!
Званично је!

Марко Арнаутовић (30) коначно је убиједио Вест Хем да га пусти у Шангај СИПГ у трансферу вриједном 25 милиона евра, због ког је још у јануару "уцијењивао" клуб.

Аустријски нападач тражио је од "чекићара" да га продају пошто је добио богату понуду из Кине, међутим Мануел Пелегрини и руководство није "хтјело ни да чује", с обзиром на то да је један од најбољих фудбалера екипе.

На крају је Арнаутовић "искукао" трансфер овог љета, а занимљиво је да Вест Хем у "опроштају" од 50 речи није написао НИ ХВАЛА свом досадашњем играчу.

Вјероватно су и даље љути на њега...

Они су само потврдили да је прешао у редове кинеског шампиона као и да је члан Вест Хема био у претходне двије сезоне - уписавши 22 гола на 65 мечева, а сигурно су очекивали да ће та статистика бити и боља када су га довели из Стоука.

Шангај СИПГ води Витор Переира и у тиму има три Бразилца: Оскара, Елкесона и Хулка.

Вест Хем је и званично потврдио продају Марка Арнаутовића кинеском Шангају СИПГ. Иако се на сајту Чекићара не наводи висина обештећења, зна се да ће премијерлигаш инкасирати тачно 22.400.000 фунти, односно 25.000.000 евра. 

То је цена "ужасног посла" у којем су се Чекићари ратосиљали "труле јабуке" која је претила да поремети односе унутар тима. После коментара Марковог брата и менаџера како га "Вест Хем искоришћава" сви у источном Лондону били су за моментални разлаз са Арнаутовићем, који је за две сезоне од доласка из Стоука забележио 21 погодак на 59 наступа у бордо-плавом дресу.

Аустријски репрезентативац успешно је прошао лекарске прегледе и потписао трогодишњи уговор по којем му је досадашња плата у Лондону (120.000 фунти недељно) дуплирана. Марко Арнаутовић ће од сада Кинезе увесељавати за готово 7.000.000 евра по сезони па је јасно због чега је инсиситрао да га пусте.

Добро ће у целој причи проћи и његов претходни клуб Стоук којем припада 20 одсто до продаје у Кину, дакле око 5.000.000 евра, а занимљиво да је Вест Хем прошле зиме одбио чак 60.000.000 евра тешку понуду Гвангџоуа, да би се овог лета одрекао Аустријанца за две трећине мање обештећење.

Што се тиче замене за Арнаутовића, Вест Хем ће покушати да доведе Максија Гомеза из Селте за којег је спреман да издвоји 50.000.000 евра, колико износи откупна клаузула. Међутим, проблем је што би Уругвајац радије у Валенсију, иако Слепи мишеви немају пара да га откупе и то ће Чекићари пробати да искористе.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Шангај

Коментари / 0

Оставите коментар