''Највећи буџет у историји Звезде!''

"Можда ће Партизан имати већи буџет него за време Душка Вујошевића", додао је први човек Будућности.

Кошарка 08.07.2019 | 17:49
''Највећи буџет у историји Звезде!''
Далеко је почетак нове сезоне у АБА Лиги, али тимови раде пуном паром!

Најактивнији на тржишту су за сада Црвена звезда мтс и Морнар, док је вицешампион Будућност прво променио стручни штаб и ангажовао тренера Слободана Суботића - који полако бира појачања за наредну такмичарску годину.

"Пикси" је за сада добио Хасана Мартина и Мартинса Мејерса, отишли су Немања Гордић (Партизан) и Едвин Џексон (АСВЕЛ), док се спремају нови уговори за носиоце игре...

Поводом представљања новог тренера, јавности се обратио и први човек подгоричког тима Драган Бокан говоривши пре свега о очекивањима у наредној сезони, са нагласком на финансије клуба и буџете претендената на трофеј АБА Лиге.

"Имамо четврти или пети буџет у АБА Лиги, највећи има Црвена звезда, иако не бих да данас баратам цифрама - знате да ће имати највећи буџет у историји клуба", рекао је Бокан.

"Можда ће Партизан имати већи буџет него за време Душка Вујошевића. Трећи ће бити Цедевита Олимпија, две велике компаније су иза те приче... Што се тиче нас, ми ћемо имати отприлике исти буџет као Морнар, већ су потрошили више новца од нас".

Драган Бокан је рекао да не жели да обећава много од наредне сезоне, али је нагласио да ће клуб радити као у сезони када су освојили регионалну лигу.

Изјавио је и да се нада повратку у Евролигу, можда баш преко Еврокупа у ком верује да могу да изненаде, али је додао да је за Будућност добра свака сезона у којој се налазе међу четири најбољепласиране екипе на Јадрану.

"Циљ нам је да се пласирамо у четири најбоље и да изненадимо у плеј-оф серији. Покушаћемо да искористимо наредна два месеца да доведемо најбоље играче за новац који можемо да приуштимо у оквиру нашег буџета", навео је Бокан и потом се обратио тренеру Суботићу.

"Ми не желимо да нам се врати прошлогидшња сезона јер смо највећи пропуст направили у селекцији играча и начину играња. Хоћемо да играмо ратничку кошарку, то је био захтев и тренеру..."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар